Avis afslører: Mukhtar var enig med ny klub

Hany Mukhtar var ifølge belgisk medie enig med Genk om de personlige vilkår. Brøndby har ingen kommentarer til historien

Hany Mukhtar var enig med Genk, melder belgisk avis. Brøndby har ingen kommentarer til historien. Foto; Jens Dresling
Hany Mukhtar var enig med Genk, melder belgisk avis. Brøndby har ingen kommentarer til historien. Foto; Jens Dresling

- Bag kulisserne forbereder de sig allerede på næste sæson i Genk. De følger stadig den 23-årige tysker Hany Mukhtar fra Brøndby intensivt. Genk havde allerede en personlig aftale med 10'eren, der også har spillet for Benfica og Salzburg og spillede to kampe for Brøndby mod Genk i Europa League.

Sådan lyder det fredag i den belgiske avis Het Laatste Nieuws, hvor det bliver bekræftet, at det belgiske tophold beholder deres argentinske offensivspiller Alejandro Pozuelo sæsonen ud.

- Hvis Pozuelo havde valgt et eventyr i Mellemøsten, så havde Mukhtar været den ideelle erstatning, lyder det i den belgiske avis.

Ifølge avisen var Mukhtar altså enig med Genk, men havde ikke brug for ham, da man ikke fik solgt argentineren.

Da Mukhtar har kontrakt med Brøndby frem til sommeren 2021, så vil en henvendelse direkte til spilleren fra Genk have været ulovlig. Det er kun inden for det sidste halve år, at spillere kan forhandle med andre klubber uden den nuværende klubs tilladelse.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Brøndby, men her ønsker man ikke at udtale sig om sagen. 'Ingen kommentarer', lyder svaret fra de blågule.

Hany Mukhtar skiftede fra Benfica til Brøndby på en lejeaftale i sommeren 2016, og i april 2017 købte Brøndby ham så fri for 10 millioner kroner og gav ham en fire-årig kontrakt, som Ekstra Bladet tidligere har vurderet til at indbringe tyskeren omkring 200.000 kroner om måneden.

Brøndby jubler oven på Dominik Kaisers træffer mod AGF. Der er udsigt til en travl vinterpause og sommer på Vestegnen med mange udskiftninger. Foto: Jonas Olufson. Sport og Spil Store forandringer på vej i Brøndby: Udrensning forude

Hany Mukhtar blev hyldet foran Sydsiden efter 2-1 triumfen mod FCK. Brøndby er nu i en position, hvor klubben kan tillade sig at afvise bud på 20-25 mio. kr. for tyskeren. Der skal store penge på bordet, hvis han skal sælges i sommervinduet. Foto: Lars Poulsen. Sport og Spil Brøndby kan sige nej til store bud på Mukhtar

Hany Mukhtar jubler efter Brøndby-scoring. Foto: Jens Dresling
Hany Mukhtar jubler efter Brøndby-scoring. Foto: Jens Dresling
 

Oliver Meng kan blive den yngste danske boksemester nogensinde. Foto: Per Rasmussen. Boksning Trænes af far som Wozniacki: Nu hjælper han hel nation

Oliver Meng kan blive den yngste danske bokse-verdensmester, men han mangler et tilnavn. Foto: Per Rasmussen Boksning Dansk komet uden navn: Vil du hjælpe Oliver?

Ved kontraktunderskrivelsen havde Brøndby dog store planer om fremtidigt salg af Mukhtar.

- Det er ikke planen, at Mukhtar spiller her i maj 2021. Når vi har lavet den her investering er det sket i forhåbning om, at vi får pengene hjem igen.

- Vi har rettighederne til en transfer for Mukhtar. Mukhtar kan forhåbentligt hjælpe os med at skabe gode resultater og derved en god økonomi. Han bliver en vigtig brik for fortsat sportslig fremgang. Nu bruger vi en del økonomi, som så ikke er til rådighed fremover, sagde daværende sportsdirektør Troels Bech dengang, og et skifte i sommeren 2019 har været nævnt som det ideelle.

Siden har Mukhtar talt meget varmt om, hvor meget det vil betyde for ham, at Brøndby kom med i et europæisk gruppespil, men det kiksede mod belgiske Genk, ligesom det gjorde mod Hajduk Split og Panathinaikos i årene forinden.

I Genk vil europæiske gruppespil være hverdagskost, så skiftet ligger lige for. Og muligvis bliver det Champions League, som Mukhtar kan spille, hvis han skifter til klubben til sommer. Genk fører i øjeblikket den belgiske liga med syv point ned til Club Brugge.

Foreløbig skal Mukhtar dog sørge for at blive klar igen efter sin skade, han pådrog sig sidste uge. Torsdag kom Brøndby dog med positivt nyt i den sag.

- Onsdag eftermiddag fik Hany Mukhtar scannet foden, og det viste positivt nyt. Derfor forventes det, at offensivspilleren træner fuldt med allerede om en uge til halvanden, lød det på klubbens hjemmeside.

Brøndby tabte onsdag uden Mukhtar med 1-3 mod Roskilde, og når den nye sæson starter vil han formentlig stadig være Brøndby-spiller og skal forsøge at forbedre de fem mål og fire assists i 17 Superliga-kampe.

Benedikt Röckers kontrakt løber kun til sommer. Derfor må Brøndby være på jagt efter en erstatning. Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Varm transfervinter venter: Sådan handler Brøndby

 

Premier League Forklarer sandheden om Pogba-billedet

Robret Lewandowski har fået stærke arme. Foto: Ritzau/Scanpix/KARIM JAAFAR Tysk fodbold Billedet imponerer: Fodboldstjernen viser monsterarm

Neymar roser Timothy Weahs klubvalg. Foto: AP Fransk fodbold Neymar blander sig: AGF-emne valgte rigtigt

153 kommentarer
Vis kommentarer