Barsk opstart: Så hårdt træner Brøndby

Brøndby-spillerne har fået meget lange arbejdsdage og træningspas på mere end to timer

Alexander Zorniger brugte lidt tid under onsdagens træning på at snakke med Thomas Kahlenberg. (Foto: Philip Davali)
Alexander Zorniger brugte lidt tid under onsdagens træning på at snakke med Thomas Kahlenberg. (Foto: Philip Davali)

Den svenske back Johan Larsson ryster på hovedet, da han forlader bane 2 på Brøndby Stadion.

Han ligner det, han er: En mand, der er helt færdig efter en opslidende arbejdsdag.

- Og jeg troede, jeg havde en god fysik, siger svenskeren, der dårligt kunne bevæge benene til sidst på træningsbanen.

Han har sammen med holdkammeraterne mærket, at der blæser helt nye vinde efter Alexander Zorniger har sat sig i træningsstolen.

Den tyske trænerstil og mentalitet har indtaget Vestegnen. Og den stil er kommet for at blive.

Opstarten spillerne er i gang med bliver med stor sandsynlighed den hårdeste de nogensinde kommer til at opleve.

To timer og 15 minutter var spillerne på træningsbanen onsdag eftermiddag. Forud for det havde de også været på banen om formiddagen til lidt cirkeltræning og på en løbetur i skoven.

Meget hårdt
Det minder efterhånden om et fuldtidsarbejde, det Brøndby-spillerne har fået.

Nu brugte Zorniger næsten en halv time af onsdagens træning på at forklare og instruere spillerne om den måde, han gerne vil spille på. Men resten af tiden stod spillerne ikke stille mange sekunder.

- Det er hårdt. Meget hårdt. Vi løber helt sikkert mere end, jeg har været vant til. Men det giver forhåbentligt resultater, når sæsonen kommer i gang, siger Jonas Borring og slår fast:

- Men i en alder af 31 år er det også godt at prøve noget nyt. Det er dejligt med øvelser, som jeg aldrig har prøvet før, siger Jonas Borring. Han lignede en mand, der var grydeklar til at slå benene op efter den lange dag på træningsbanen.

Det er planen, at Brøndby mindst to uger her i opstarten skal træne to gange om dagen - måske længere tid, hvis ikke spillerne har opnået den grundform, som Zorniger kræver.

- Jeg er glad for den måde, spillerne har modtaget mine ideer. Jeg er ikke ude på at køre spillerne trætte. Men vi skal opbygge en grundform. Når sæsonen kommer i gang, vil vi dosere træningen på en sådan måde, at spillerne er friske til kampene, forsikrer Alexander Zorniger.

   

Alexander Zorniger havde mandag første arbejdsdag i Brøndby. Tirsdag er første træningsdag med spillertruppen. (Foto: Jonas Olofsson) Brøndby Bech på overarbejde: Zorniger sagde nej til Brøndby

110 kommentarer
Vis kommentarer