Bechs kæmpe udfordring: Nu skal Brøndbys mestertrup formes

- Vi skal have flere point ud af hver krone, vi har investeret i forhold til FCK, hvis mesterskabet skal vindes om mindre end tre år, siger Brøndbys sportsdirektør Troels Bech 

Daniel Agger er en af de ni spillere, som har kontraktudløb i Brøndby næste sommer. Det er formentlig op til Daniel Agger, om han vil fortsætte karrieren i gult. (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Agger er en af de ni spillere, som har kontraktudløb i Brøndby næste sommer. Det er formentlig op til Daniel Agger, om han vil fortsætte karrieren i gult. (Foto: Lars Poulsen)

Der er næsten tre år til Brøndbys ambition om at vinde guld skal gå i opfyldelse. Men det er allerede nu sportsdirektør Troels Bech er i gang med de indledende øvelser til at forme den kommende mestertrup.

Som det fremgår her har sportsdirektøren en travl tid foran sig. Ni Brøndby-spillere har kontraktudløb næste sommer. Og der er blot tre en halv måned til, at de frit kan forhandle med andre klubber.

- Det er alvorligt fra nu af, når vi tager spillere ind. De spillere, vi henter, skal helst vinde med os eller bygge en kultur, hvor vi gør os klar til at udfordre om mesterskabet i 2018, siger Troels Bech og uddyber:

- På den måde er det mesterskabstruppen, vi skal til at forme. Vi skal derfor både finde nogen som kan vinde med os og nogen, der kan finansiere det.

- Der skal være en økonomisk balance i de ting, vi foretager os. Derfor er det her et puslespil, hvor det ikke kun handler om at få gode spillere ind. Men der skal også ske salg, som kan være med til at finansiere, at vi kan nå vores mål. Det er helt afgørende for os, at tingene kommer til at passe sammen, påpeger Troels Bech.

Fem stoppere med udløb samtidig
Når man kigger ned over listen med dem, der har udløb næste sommer i Brøndby rimer det ikke på målet om kontinuitet, at alle fem stoppere i truppen står med udløb på samme tid.

Daniel Agger, Dario Dumic, Martin Albrechtsen, Martin Ørnskov og Malthe Johansen kan i teorien alle være væk næste sommer.

- Det er helt klar uhensigtsmæssigt. Det er et mål for os at få spredt kontraktudløbene lidt mere. Det er vores mål at gøre processen med at supplere truppen lidt mere smidig, forklarer Troels Bech.

Ekstra Bladet har vurderet, hvad Brøndby skal gøre i forhold til de ni spillere. Anbefalingen er, at kun tre spillere - Daniel Agger, Riza Durmisi og Malthe Johansen - skal have forlænget kontrakten.

Troels Bech vil ikke kommentere på hver enkelt spiller. Men han vil gerne sætte ord på i forhold til Daniel Agger og den nye landsholdsprofil Riza Durmisi.

- Daniel har en særlig rolle hos os. Og der er slet ingen tvivl om, at hvis Daniel er motiveret og skadefri, har han meget at tilbyde os. Om vi så kan matche hans forventninger, må vi se på, forklarer han.

Om situationen med Durmisi siger sportsdirektøren:

- Riza har givet udtryk for, han gerne vil fortsætte. Vi ser også gerne en forlængelse af samarbejdet. Jeg har ikke talt med Rizas agent, men jeg har talt med hans bagland, og vi har samme intentioner. Derfor er det også topprioritet at komme i mål hurtigst muligt, påpeger han.

Se også: Brøndbys landsholdshit: Derfor bor jeg hjemme hos mor og far

Ingen penge til transfers
Skal Brøndby opfylde ambitionen om guld i 2018, kræver det, at Troels Bech både skal være dygtigere og mere kreativ end konkurrenterne fra FC København og FC Midtjylland.

For han har slet ikke de samme midler til rådighed.

- Vi skal bruge så få penge på transfer som muligt. Den økonomi vi har til rådighed skal primært bruges på spillerne og ikke på hverken agenter eller en klub, hvor vi skal købe spilleren fra.

- Heldigvis peger udviklingen også i retning af, at klubberne står stærkt. Det er blevet klubbernes marked, fordi der er blevet langt flere arbejdsløse fodboldspillere, påpeger Troels Bech, der aktuelt netop har hentet én af dem: Rudolph Austin.

- Det er klart, at vi skal have flere point ud af hver krone end FCK, hvis vi skal lykkes med planen. Vi kan ikke købe de 11 bedste, men så kan vi forhåbentligt få mere ud af det, hvis vi har kontinuitet, fordi spillerne er sammen i længere tid, filosoferer Troels Bech.

Han nægter at kalde det for ambitiøst at vinde guld i 2018. Men han siger dog:

- Det er et meget ambitiøst mål. Men i Brøndby skal vi have ambitiøse målsætninger, fastslår han.

Se også: Rønnows hurtige succes: Ingen taler mere om Hradecky

48 kommentarer
Vis kommentarer