Beskyldte Brøndby-fans for nazi-hilsen: Nu svarer klubben igen

Brøndbys fredelige langside-publikum beskyldes for at heile i forbindelse med FCK-kampen. Nu har bloggeren præciseret, men mener, at fodboldfans er nærtagende - Fyens Stiftstidende har trukket blogindlægget tilbage

Det er normalt for fodboldfans at juble med armene. Her er det endetribunen i Brøndby. Foto: Jens Dresling
Det er normalt for fodboldfans at juble med armene. Her er det endetribunen i Brøndby. Foto: Jens Dresling

- Hvad angår fodbolden er det fristende at nævne de skandaløse optøjer, der var i forbindelse med søndagens kamp mellem FCK og Brøndby IF: Ud over volden mod kontrollører og udkommanderede betjente kunne man se enkelte heile på langsiden på Brøndby Stadion. Det tales allerede nu om, at der skal være et retsligt efterspil for de voldelige fodboldfans.

Men hvordan kan klubberne egentlig være bekendt, at dem, der stod og heilede, bare igen kan købe sig en billet til næste fodboldkamp og igen fremføre symbolsk støtte til en ideologi, der dræbte mennesker på grund af deres religiøse tilhørsforhold, seksualitet eller politiske overbevisning?

Klummeskribenten og bloggeren Angela Brink er kommet i alvorlige problemer efter hendes seneste klumme bragt i både Jydske Vestkysten og Fyens Stiftstidende, hvor hun et stykke nede i sit debatindlæg 'Godt, at turister fik bøde for nazi-hilsener i Berlin' blander danske fodboldfans ind i sagen og anklager dem for også at heile.

Også FCK-fansene bruger som alle fodboldfans armene. Foto: Jens Dresling
Også FCK-fansene bruger som alle fodboldfans armene. Foto: Jens Dresling
 

I den første udgave af klummen kunne man få det indtryk, at Angela Brink mente, at det var hele Brøndby-langsiden, der heilede, og derfor har hun præciseret ordlyden, så man forstår, at det kun er enkelte. Læs hele hendes uddybning af sagen på hendes Twitter-profil her.

Efterfølgende har adskillige fodbold-fans på Twitter brokket sig over de fortsatte beskyldninger, men det fik blot Angela Brink til at tweete igen. Denne gang beskylder hun Brøndby-fansene for at være nærtagende.

I Brøndby er langsiden normalt det sted, hvor de mest rolige, stille og fredelige tilskuere sidder. Derfor lyder det mærkeligt, at der skulle være nogle, der heilede.

Muligvis har klummeskribenten fejlfortolket den jubelhilsen, som alle danske fodboldfans kender, hvor man tager den ene arm op og ryster lidt med den, mens man siger noget a'la 'ååååhhhhhh'.

Flere fans peger også på, at misforståelsen kan være kommet i forbindelse med det moment, hvor tribunerne råber til hinanden, så den ene tribune råber 'Brøndby' og peger på langside-tilskuerne, der så peger tilbage med armen og råber 'I-F'.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Angela Brink, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser. Vi ville gerne have spurgt hende, hvorfor hun har skrevet, som hun gør, i hvilken forbindelse hun har set nogen heile, hvorfor hun mener, at fodboldfansene er nærtagende.

I Brøndby var man overrasket og chokeret efter at have læst blog-indlægget med anklagerne fra Angela Brink, men man er tilfreds med den hurtige og konsekvente reaktion, der er kommet fra Fyens Stiftstidende.

- Ligesom mange andre, så var vi også forundret over postulatet i blogindlægget og efterspurgte derfor dokumentation hos bloggeren selv og efterfølgende hos Fyens Stiftstidende, så vi kunne efterforske sagen yderligere, da det er en alvorlig anklage. Det har vi ikke kunne få og Fyens Stiftstidende har meddelt os at de har trukket blogindlægget tilbage.

- Vi er jo ret hårdhudet herude på Vestegnen, men denne anklage var trods alt en af de mere kradse vi har oplevet og derfor er vi selvfølgelig også glade for at Fyens Stiftstidende har taget sagen ligeså seriøst som vi har, siger kommunikationschef Christian Schultz.

Bringer beklagelse
Henrik Sejerkilde, som er opinionsredaktør for Avisen Danmark, der udkommer med samtlige Jysk Fynske Mediers 13 dagblade, oplyser til Ekstra Bladet, at man har trukket den meget omtalte klumme fra sine elektroniske platforme igen, ligesom man vil bringe en beklagelse i avisen torsdag.

- Såvidt jeg er orienteret, har Angela Brink selv på Twitter forklaret sig omkring det element i hendes i øvrigt velskrevne klumme i avisen Danmark, at hun ikke havde til hensigt at hænge nogen ud for at være nazister. Vi har valgt at trække klummen tilbage på nettet, så længe det ikke kan godtgøres, at der har været tilskuere, som har udvist den form for upassende adfærd i forbindelse med en fodboldkamp, hvor det der foregik uden for banen, lagde et uskønt billede over begivenheden, skriver Henrik Sejerkilde til Ekstra Bladet på en mail og fortsætter:

- Teksten i den præcisering vi bringer i avisen i morgen, indeholder en udtalelse fra Brøndby IF, der har lejlighed til at sige, at såvel klubben som politiet har gennemset optagelser uden at kunne finde de(n) episoder. Det synes jeg egentlig er en fornuftig løsning på noget, der har afstedkommet en kort, men heftig debat.

FCK-stjerne lovede sin stjerne at blive Brøndby-fan:   
Delaney: Jeg lovede min kæreste at blive Brøndby-fan!

Kampklædt politi på vej ned mod FCK-tribunen på Brøndby Stadion. Foto: ritzau/Jens Dresling Sport og Spil Hele baggrunden: Derfor er FCK-fans i ’krig’ mod politiet

Se også: Brøndby-boss raser over topscorer-snak: Det er ødelæggende

Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen