Bjerregaard om afdød eks-borgmester: - Ingen topklub i Brøndby uden ham

Den tidligere formand og direktør i Brøndby mener ikke, at der havde været en topklub på vestegnen, hvis ikke det var for Kjeld Rasmussen

Den mangeårige borgmester i Brøndby og tidligere formand i Brøndby IF Kjeld Rasmussen afgik lørdag ved døden 91 år gammel.

Kjeld Rasmussen havde ikke kun stor betydning for byen på den københavnske vestegn, men i lige så høj grad for fodboldklubben Brøndby.

Klubbens tidligere formand og direktør Per Bjerregaard kendte Kjeld Rasmussen gennem mange år, og han slår helt fast, at fodboldklubben Brøndby er en topklub takket være den afdøde eks-borgmester.

- Det kan siges ganske kort. Uden ham havde der ikke været en topklub i Brøndby, siger han til Ekstra Bladet.

Kjeld Rasmussen blev valgt som borgmester i 1966 - to år efter Brøndby IF blev stiftet, og borgmesteren var fra begyndelsen positiv over for fodboldklubbens udvikling.

- Han var altid positiv for nye ideer og i forhold til at se, hvordan kommunen kunne bidrage. Så han har haft utrolig stor betydning.

- Ikke alene med fodboldklubben, men også fordi han har gjort Brøndby til en sportsby. Idrættens Hus ligger derude, DBU ligger derude, der er en fodboldklub og en håndboldklub på vej i anden division. Det er ham, der har skabt det.

Artiklen fortsætter under billedet.

Per Bjerregaard satte stor pris på Kjeld Rasmussen og hans positive indstilling over for fodboldklubben Brøndby IF. Foto: Jesper Stormly Hansen
Per Bjerregaard satte stor pris på Kjeld Rasmussen og hans positive indstilling over for fodboldklubben Brøndby IF. Foto: Jesper Stormly Hansen

På stadion til seneste hjemmekamp
Kjeld Rasmussen er den længst siddende borgmester i Danmark nogensinde, men selvom han gik af 1. juli 2005 - blot en måneds tid efter Brøndbys seneste mesterskab - så fulgte han Brøndbys mesterskabsjagt helt til det sidste.

- Han var egentlig håndboldspiller, men han fulgte holdet tæt. Jeg mødte ham til den sidste hjemmekamp (mod FC Midtjylland mandag, red.). Jeg har faktisk mødt ham på stadion de sidste to hjemmekampe, så han har fulgt dem tæt, siger Per Bjerregaard og ærgrer sig over, at Alexander Zornigers tropper ikke fik hevet et sidste mesterskab hjem, mens Kjeld Rasmussen var i live.

- Han var ret sikker på, vi fik mesterskabet. Men det var vi nogle stykker, der var, siger han.

Der bliver en tomhed
Den tidligere borgmester afgik ved døden lørdag, men Per Bjerregaard talte allerede med Kjeld Rasmussens kone i forgårs, hvor det gik op for ham, at det ikke så godt ud.

- Jeg er ramt af det. Han har altid været der og været en god mand. Der bliver tomhed uden ham, lyder det fra Bjerregaard.

Per Bjerregaard har allerede været i dialog med ledelsen i Brøndby, og det er besluttet, at Kjeld Rasmussen bliver mindet i forbindelse med sæsonens sidste kamp mandag på Brøndby Stadion mod AaB.

I 2016 hyldede klubben ham desuden med en 90-års kamp, da de mødte Silkeborg på hjemmebane.

Brøndby kan blive mestre, hvis de slår AaB, og FC Midtjylland taber point mod AC Horsens.

Kjeld Rasmussen overrækker trofæet til Per Nielsen i forbindelse med Kjeld Rasmussen Cup, der blev opkaldt efter den mangeårige borgmester. Foto: Tariq Mikkel Khan
Kjeld Rasmussen overrækker trofæet til Per Nielsen i forbindelse med Kjeld Rasmussen Cup, der blev opkaldt efter den mangeårige borgmester. Foto: Tariq Mikkel Khan

Kjeld Rasmussen - Blå bog

Brøndbys tidligere borgmester, socialdemokraten Kjeld Rasmussen, sov lørdag stille ind. Det oplyser folketingsmedlem Morten Bødskov (S) på vegne af familien.

Læs om Kjeld Rasmussen her:

Navn: Kjeld Rasmussen.

Alder: Født 17/12 1926 - blev 91 år.

Fødested: København.

Søn/datter af: Typograf Henry Rasmussen og Emmely Linders.

Nationalitet: Dansk.

Uddannelse: Cand.jur. fra Københavns Universitet i 1955.

Karriere:

* Medlem af Brøndbys Ligningskommission 1954-1958.

* 1958 advokat med møderet for Højesteret.

* 1958 medlem af Brøndbys kommunalbestyrelse for Socialdemokratiet.

* 1964 blev Brøndbyernes Idrætsforening stiftet med Kjeld Rasmussen som drivende kraft, og senere blev han den første formand for fodboldklubben Brøndbyernes IF.

* 1966-2005 valg til borgmester i Brøndby Kommune.

Posten besad han i 39 år frem til 2005, hvilket gør Kjeld Rasmussen til danmarkshistoriens længst siddende borgmester.

Civilstand: Efterlader sig hustru, børn og børnebørn.

Kilde: Kraks Blå Bog.

Kjeld Rasmussen var også meget involveret i fodboldklubben Brøndby IF. Foto: Stine Tidsvilde Dansk politik Kjeld Rasmussen er død - var Danmarks længst siddende borgmester

Vejle-fans kan formentlig se frem til at fejre oprykning pinsesøndag. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix 1. division Vejle i oprykningsrus: Nu tager modstanderen drastisk beslutning

26 kommentarer
Vis kommentarer