Brøndby-afskeden på afstand: Frank parat til udlandet

- Jeg ved, at det kan være en stor udfordring at rive familien op, men jeg er parat til at tage chancen og forsøge mig i udlandet, hvis den rigtige mulighed dukker op, siger Thomas Frank

Hør hovedpersonen selv fortælle om sit afsked med Brøndby.

Hvis Thomas Frank kan bestemme, begynder han først et nyt trænerjob 1. januar næste år.

Så har han i efteråret rigtig god tid til et par studieture rundt i Europa for at få ny inspiration og ikke mindst endnu mere tid til at dyrke familielivet hen over sommeren i sommerhuset.

Men virkeligheden er bare ikke sådan i fodboldens forunderlige verden. Her er planlægning ikke et ord, man kan slå op i ordbogen.

Når der kommer et jobtilbud, handler det ofte om at slå til med relativ kort varsel.

- Siden jeg stoppede i Brøndby, har jeg selvfølgelig tænkt over, hvad jeg skal lave i fremtiden. Men jeg er fodboldtræner. Jeg brænder for spillet og det er også det, jeg vil lave i fremtiden.

- De erfaringer jeg har fået, er jeg nødt til at prøve af et nyt sted. Jeg skal være cheftræner igen, siger Thomas Frank, der ikke har umiddelbare ambitioner om igen at blive ungdomstræner. Prioriteten er at blive ved med at være voksen-træner på højeste niveau.

Daniel Agger og Riza Durmisi er væk fra Brøndby, der nu skal i gang med at bygge tingene op på ny. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Her er Brøndbys store sommer-cirkus

Jan Bech Andersen er et passioneret menneske med temperament og vildskab. (Foto: Lars Poulsen) Sport Sådan er Jan Bech - temperament, passion og vildskab

- Lige nu savner jeg det ikke. Men jeg ved, at lige pludselig, så begynder det at krible i mig for at komme i gang igen. Jeg befinder mig i en fase, hvor jeg undersøger markedet. Jeg har ingen agent, men det er selvfølgelig naturligt at få en person, der arbejder for mig på et tidspunkt, forklarer Thomas Frank.

I disse dage nyder Thomas Frank den danske sommer - og er lige hjemvendt fra fra ferie. (Foto: Lars Poulsen)
I disse dage nyder Thomas Frank den danske sommer - og er lige hjemvendt fra fra ferie. (Foto: Lars Poulsen)
 

Den forhenværende Brøndby-træner er i en situation, hvor han ikke vil stille begrænsninger op for sig selv, når det handler om fremtiden.

- Det kan både være et trænerjob i Danmark eller i udlandet. Det vigtigste og altafgørende for mig, når jeg skal tage et nyt trænerjob, er, at der skal være en plan og en strategi for, hvad klubben vil. Kan jeg spejle mig i den fremlagte plan og strategi, har jeg ingen betænkeligheder i forhold til geografi.

- Det kunne være spændende med en udfordring i udlandet, selv om jeg ved, at det bestemt ikke er nemt, pointerer Thomas Frank.

FCK tronede på toppen af Superligaen det meste af sæsonen og endte som suveræne mestre (Foto: Lars Poulsen) Sport Dommen over din Superliga-klub: Himmel og ... lort

Tvunget til at tage chancer
- Jeg ved, at det er en kæmpe udfordring at rive familien op. Specielt med tre børn i alderen ni, 12 og 13 år. Men det vil også være en værdifuld erfaring, som vores børn kan få. Jeg vil i hvert fald have familien med, hvis den mulighed opstår, forklarer han og uddyber:

- Hvis det er det rigtige sted, kan det også være en gave for familien at opleve et nyt land, en ny kultur. Hvis det ikke går, så flytter vi hjem igen. Jeg ser sådan på det, at når du vil opleve verden, er du nødt til at tage nogle chancer.

- Hvis jeg eksempelvis får et trænerjob i Jylland, skal familien formentlig rives op og flytte med. Det er hele tiden de overvejelser, man skal gøre sig, påpeger han.

Thomas Frank vil ikke ind på, om der siden afskeden med Brøndby, er kommet konkrete trænertilbud til ham. Men han er meget realistisk i forhold til mulighederne i fremtiden.

- Jeg kommer jo ikke i en situation, hvor jeg har 20 tilbud, jeg kan sidde og vælge mellem. Så mange job er der heller ikke. Derfor handler det om at lave en pragmatisk analyse, når jeg kommer så langt og på et tidspunkt står overfor et valg, forklarer Thomas Frank.

FC København var sæsonens store hold med mesterskabet og pokaltriumfen. (Foto: Lars Poulsen) Sport Bag om Superligaen - det husker vi sæsonen for

Thomas Frank får masser af roser og klapsalver af mediefolk og spillere efter sin afgang fra trænersædet i Brøndby onsdag. (Foto: Jens Dresling) Brøndby Fodbolddanmark hylder Thomas Frank

Foto: Jens Dresling Brøndby Thomas Frank den store vinder i Brøndby

9 kommentarer
Vis kommentarer