Brøndby bekræfter chokansættelse: Ansætter ny fodbolddirektør

Carsten V. Jensen bliver fodbolddirektør, og Ole Palmå afløser Jesper Jørgensen som direktør

Carsten V. Jensen var IKKE tilfreds med den måde, nyheden om hans nye ansættelse - og degraderingen af Ebbe Sand - kom frem på i Ekstra Bladet forrige uge. Video: Ritzau Scanpix

Brøndby har ansat Carsten V. Jensen som fodbolddirektør.

Det tog lidt over én uge for Brøndby at bekræfte den bombe, som Ekstra Bladet detonerede sidste tirsdag.

På dagen, hvor Carsten V. Jensen sagde sit job op, kunne Ekstra Bladet afsløre, at han skulle til Brøndby for at være sportsdirektør.

Nu har Brøndby bekræftet ansættelsen.

Samtidig med ansættelsen af Carsten V. Jensen som fodbolddirektør har Ebbe Sand besluttet at stoppe i klubben efter blot et halvt års ansættelse.

Derudover afløser Ole Palmå Jesper Jørgensen i direktørstolen.

- Jeg bifalder i den grad bestyrelsens krav om, at Brøndby IF skal have en tydeligere transfer- og udviklingsstrategi. Det er vigtigt for klubbens identitet at truppens sammensætning giver et klart billede af, at vi er en klub med baggrund i Vestegnen, Danmark, Skandinavien og derefter resten af verden, og så skal vi tilsikre, at truppens gennemsnitsalder holdes på et niveau, hvor der er den rette blanding af unge talenter og erfarne spillere, udtaler Carsten V. Jensen i forbindelse med ansættelsen.

Han uddyber:

- Brøndby IF må heller ikke gå på sportsligt kompromis med sin kultur og værdier, og helt konkret betyder det blandt andet, at vi ikke kommer til at stille en startellever uden danskere igen. I det daglige skal vi arbejde for flere pladser til Masterclass-spillerne i førsteholdstruppen, og med mindre vi taler om tidligere Brøndby-spillere, der returnerer fra udlandet, og det sportsligt giver mening for os, så skal vi så vidt muligt ikke til at betale transfer for spillere, der er for langt oppe i årene. Det skal vi arbejde på fra dag et, og kravene skal ikke stoppe os fra samtidig at være ambitiøse og spille med i toppen af dansk fodbold.

- Vi skal ikke være bange for at stille krav til os selv og til de agenter og klubber, der ønsker at handle med os. Brøndby IF har et navn og en størrelse, der vækker respekt, og vi skal bruge denne status til vores fordel. Så vi skal være mere modige, end vi er i dag, og vi skal tro på, at det, vi gør, er det rette. Jeg er derfor utrolig stolt over, at bestyrelsen har givet mig denne opgave, og jeg glæder mig utrolig meget til at komme i gang og blive en del af klubben og fællesskabet igen.

Efter Carsten V. Jensens indtog, må Ebbe Sand fremover nøjes med at følge klubben fra sidelinjen. Foto: Lars Poulsen
Efter Carsten V. Jensens indtog, må Ebbe Sand fremover nøjes med at følge klubben fra sidelinjen. Foto: Lars Poulsen

Om de store, markante udskiftninger i Brøndby-ledelsen, siger klubbens storaktionær og ejer, Jan Bech Andersen:

- Som administrerende direktør vil Ole Palmå sammen med Carsten V. Jensen som fodbolddirektør udgøre vores nye direktion, og de to vil sætte scenen for fremtidens Brøndby IF. Fans og sponsorer samt selve fodboldspillet er de primære fokusområder for en fodboldklub, og derfor har vi med den nye direktion bestående af Ole og Carsten fundet den rette kombination af kompetencer og erfaring, der vil bidrage til, at Brøndby IF kan realisere målet om at blive en bæredygtig fodboldforretning med konsistent opfyldelse af vores sportslige og kommercielle målsætninger, siger Jan Bech Andersen til Brøndbys hjemmeside.

- Med Ole ombord og strategi 6.4 som rorpind har vi som bestyrelse set, hvordan vi kommercielt er godt i gang med at indfri det store potentiale, vi ved, klubben har. Ole har siden sin tilgang til Brøndby IF tilbage i 2017 været med til at sikre en positiv udvikling i selskabets omsætning, som har været stærkt medvirkende til, at vi i 2018 leverede det bedste resultat siden 2006 med et overskud før skat på 10,4 mio. kr. Vores omsætning i 2018 steg med hele 26 % til 185,7 mio. kr., og her var det særligt indtægterne fra sponsorerne, der steg. I 2018 løftede vi således indtjeningen fra sponsorer til næsten 64 mio., hvor det samme tal blot to år før lå på 40 mio. kr. Allerede på nuværende tidspunkt kan vi således konstatere, at indtægterne fra partnere og sponsorer i første kvartal 2019 fortsætter med at stige, uddyber Jan Bech Andersen.

Med de nye ændringer betyder også et farvel til Ebbe Sand og Jesper Jørgensen, der stopper som henholdsvis sportsdirektør og direktør.

- Brøndby IF ønsker en ny retning og har i den forbindelse præsenteret mig for en ny organisationsstruktur. Dette indebærer, at min rolle ændres, og jeg har efter moden overvejelse besluttet, at det er bedst, at vores veje skilles. Jeg ønsker klubben og dens fans al mulig fremgang de kommende år, siger Ebbe Sand.

Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Overrasker stort: - I har ikke forstået mig

Superligaklubberne får travlt på transfermarkedet. Sport og Spil STORT overblik: Sådan handler DIN Superligaklub

Ebbe Sand blev en kort fornøjelse i Brøndby. Foto: Henning Hjorth Brøndby - 10. jul. 2019 - kl. 09:58 Sand siger farvel: - Bedst vi skilles

Se også: Pokalfinale udløser bøderegn over Brøndby og FCM

231 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere