Brøndby bløder: Har tabt halvdelen af sin egenkapital

Brøndby har givet et stort underskud i første kvartal og er presset af loven til at lægge en plan

Fodboldklubben Brøndby har tabt 20 millioner i årets tre første måneder. Derfor skal selskabet nu ifølge loven præsentere sine aktionærer for en plan.

Det skriver klubben i en fondsbørsmeddelelse.

- Brøndby IF kan efter den foreløbige regnskabsmæssige behandling af første kvartal 2016 konstatere, at resultatet vil resultere i et regnskabsmæssigt underskud i niveauet 20 millioner kroner, skriver klubben.

Jan Bech Andersen sidder på formandsposten en måned længere (Foto: Jens Dresling) Brøndby Brøndby-koks: Må udskyde generalforsamling

Det betyder, at egenkapitalen vil udgøre mindre end 50 procent af aktiekapitalen.

Under reglerne for kapitaltab skal ledelsen i den situation afholde en generalforsamling og redegøre for den økonomiske situation samt forklare, hvad man vil gøre ved det.

Der er dog allerede varslet en generalforsamling 10. maj. Her vil bestyrelsen stille forslag til, at man halverer stykstørrelsen på en aktie fra en krone til 50 øre.

Med den manøvre mindsker Brøndby sin aktiekapital og bringer dermed egenkapitalen op på over halvdelen af aktiekapitalen igen.

Brøndby Supporter Trust mener, at Brøndby skal skrue ned for forventningerne. Der skal spares lønkroner og det vil på den korte bane være fint, hvis holdet 'kun' kommer i slutspillet i Superligaen. Der er ingen drømme om hverken guld eller sølv. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Brøndby Brøndby-fans overrasker: Utraditionel udmelding går mod klubbens mål

Bliver forslaget om en halvering af stykstørrelsen vedtaget, ønsker klubben også at have en mulighed for at tilføre selskabet 127 millioner kroner i en kapitaludvidelse. Den plan blev varslet 22. marts.

I årets første kvartal har danske fodboldklubber sværere vilkår for at tjene penge, da Superligaen ligger stille i hele januar og i store dele af februar.

132 kommentarer
Vis kommentarer