Annonce:
Annonce:

Brøndby-boss tvivler på Barca-akademi

- Det ligner mest noget kommercielt, siger Brøndby-talentchef Kim Vilfort om FC Barcelonas kommende talent-akademi i Ballerup

Måske er FC Barcelonas indtog i Ballerup mere et marketingsstunt end et reelt håb om at finde den næste Messi, Xavi eller Iniesta? (Foto: David Ramos/AP).
Måske er FC Barcelonas indtog i Ballerup mere et marketingsstunt end et reelt håb om at finde den næste Messi, Xavi eller Iniesta? (Foto: David Ramos/AP).
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Som de fleste andre i det danske fodboldmiljø er administrativ talentchef i Brøndby Kim Vilfort i tvivl om, hvad det præcist er, FC Barcelona vil med sit kommende talent-akademi i Ballerup.

Uden overhovedet at kende til de helt konkrete planer på akademiet har han dog svært ved at se, hvilken revolutionerende træning de unge talenter skal kunne tilbydes på Barca-akademiet, som ikke allerede findes andre steder.

Bombe under DBU: Barca opretter dansk ’pirat’-klub

- Fodboldfagligt er det ligegyldigt med et Barcelona-akademi, for jeg er overbevist om, at man i Brøndby, FCK, Midtjylland, Nordsjælland og andre steder er lige så gode til at uddanne fodboldspillere, som man er i FC Barcelona.

- Ja, der kan være nuancer i træningsmetoderne, der adskiller sig fra andre, men det er vist mest en trossag om fodbold-filosofier. 

Annonce:

Kunne du forestille dig Brøndbys ungdomshold spille træningskampe mod Barcelona-akademiets hold, når det ikke er registreret under DBU?

- Nej, jeg kunne ikke forestille mig, at vi skulle møde dem på ungdomstopniveau.

- Det hænger egentlig ikke så meget sammen med, at de ikke er DBU-registrerede, men mere det, at jeg har svært ved at forestille mig, at de kommer op på så højt et sportsligt niveau, som Brøndby og andre eliteklubber ville finde interessant.

DBU: Derfor kan vi bremse Barcas danske ’pirat’-klub

- Jeg har svært ved at se, hvorfor et dansk talent på 14-15 år skulle vælge Barcelona-akademiet uden mulighed for at spille turneringskampe, når man kan spille i en officiel DBU-klub som Brøndby, FCK eller andre og der blive matchet mod årgangens bedste spillere uge efter uge.

Hvad tror du, Barcelonas mål med at danne et akademi i Danmark er?

- Uden jeg ved det med sikkerhed, så ligner akademiet mest noget kommercielt, men lad os nu se, hvad de kommer med.

Annonce:

- Indtil videre har jeg ikke tænkt så meget over det nye akademi, fordi jeg som sagt ikke ser dem som en konkurrent rent sportsligt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: