Brøndby-boss tvivler på Barca-akademi

- Det ligner mest noget kommercielt, siger Brøndby-talentchef Kim Vilfort om FC Barcelonas kommende talent-akademi i Ballerup

Måske er FC Barcelonas indtog i Ballerup mere et marketingsstunt end et reelt håb om at finde den næste Messi, Xavi eller Iniesta? (Foto: David Ramos/AP).
Måske er FC Barcelonas indtog i Ballerup mere et marketingsstunt end et reelt håb om at finde den næste Messi, Xavi eller Iniesta? (Foto: David Ramos/AP).

Som de fleste andre i det danske fodboldmiljø er administrativ talentchef i Brøndby Kim Vilfort i tvivl om, hvad det præcist er, FC Barcelona vil med sit kommende talent-akademi i Ballerup.

Uden overhovedet at kende til de helt konkrete planer på akademiet har han dog svært ved at se, hvilken revolutionerende træning de unge talenter skal kunne tilbydes på Barca-akademiet, som ikke allerede findes andre steder.

(Arkivfoto: AP) Dansk fodbold Bombe under DBU: Barca opretter dansk ’pirat’-klub

- Fodboldfagligt er det ligegyldigt med et Barcelona-akademi, for jeg er overbevist om, at man i Brøndby, FCK, Midtjylland, Nordsjælland og andre steder er lige så gode til at uddanne fodboldspillere, som man er i FC Barcelona.

- Ja, der kan være nuancer i træningsmetoderne, der adskiller sig fra andre, men det er vist mest en trossag om fodbold-filosofier. 

Kunne du forestille dig Brøndbys ungdomshold spille træningskampe mod Barcelona-akademiets hold, når det ikke er registreret under DBU?

- Nej, jeg kunne ikke forestille mig, at vi skulle møde dem på ungdomstopniveau.

- Det hænger egentlig ikke så meget sammen med, at de ikke er DBU-registrerede, men mere det, at jeg har svært ved at forestille mig, at de kommer op på så højt et sportsligt niveau, som Brøndby og andre eliteklubber ville finde interessant.

Barcelona håber at finde de næste stjerner i Danmark (Foto: AP) Dansk fodbold DBU: Derfor kan vi bremse Barcas danske ’pirat’-klub

- Jeg har svært ved at se, hvorfor et dansk talent på 14-15 år skulle vælge Barcelona-akademiet uden mulighed for at spille turneringskampe, når man kan spille i en officiel DBU-klub som Brøndby, FCK eller andre og der blive matchet mod årgangens bedste spillere uge efter uge.

Hvad tror du, Barcelonas mål med at danne et akademi i Danmark er?

- Uden jeg ved det med sikkerhed, så ligner akademiet mest noget kommercielt, men lad os nu se, hvad de kommer med.

- Indtil videre har jeg ikke tænkt så meget over det nye akademi, fordi jeg som sagt ikke ser dem som en konkurrent rent sportsligt.

36 kommentarer
Vis kommentarer