Brøndby-ejer: Derfor er Zorniger en succes

Gennem de resultater Alex, hans trænerteam og spillerne har skabt, er der kommet en selvtillid tilbage i klubben som ikke har været set i mange år, påpeger Jan Bech Andersen

TV: Her er målene fra Brøndbys seneste sejr: 3-1 over SønderjyskE

Ni sejre i træk og en placering på toppen af Superligaen.

Det går forrygende godt i Brøndby, hvor det første mesterskab indenfor 13 år er indenfor rækkevidde.

En af forklaringerne på succesen er Alexander Zorniger. Den 50-årige tysker har for langt færre midler end tidligere i Brøndby skabt en enhed, et kollektiv, hvor fællesskabet er vigtigste ingrediens i en trup, der oser af harmoni og spilleglæde.

Storaktionær Jan Bech Andersen fandt Alexander Zorniger sammen med sportsdirektør Troels Bech sidste forår. Klubejeren er overbevist om, at Alexander Zorniger er blevet så stor en gevinst, fordi Brøndby – inden ansættelsen – allerede havde defineret, hvordan fremtiden skulle se ud.

- Alex er blevet en succes fordi han er kommet til en klub som har en strategi der ønsker offensivt presfodbold, hvilket er det Alex praktiserer. Det betyder at forudsætningerne for at lykkedes har været langt større for Alex og os end hvis Alex var kommet til en klub som ikke købte ind på hans koncept eller hvis vi havde ansat en træner mere af navn end af gavn, siger Jan Bech Andersen til Ekstra Bladet.

Sjovere at se Brøndby
- Alex har haft fuld opbakning til at genindføre denne presfodbold i Brøndby IF, og fordi han er så tydelig i sin kommunikation, så har ingen været i tvivl om retningen, og det har været afgørende, pointerer storaktionæren.

Han er af den klare opfattelse, at det er blevet meget sjovere at se Brøndby spille i Superligaen. Der sker noget i kampene og der er oftest garanti for underholdning, når Zornigers mandskab er på grønsværen.

- Alex bør anerkendes for sin måde at tænke fodbold på. Det skal være underholdende for vores fans fra første til sidste fløjt, hvor han hellere vil vinde 4-3 end fedte en 1-0 sejr hjem, og så har han en detaljerigdom om sin spillestil som gør at man bare må tage hatten af.

- Det jeg nyder allermest er hans evne til at arbejde i nuet og være direkte i alt, hvad han laver, siger Jan Bech Andersen og forklarer på hvilken måde cheftræneren har forandret Brøndby.

- Alex har forandret Brøndby gennem de resultater han, trænerteamet og spillerne har skabt, så der er kommet en selvtillid tilbage i klubben som ikke har været set i mange år, påpeger Jan Bech Andersen.

- Læs i Ekstra Bladet plus det store portræt af Alexander Zorniger

Se også: Niende sejr i træk sender Brøndby på guldkurs

Se også: Godt nyt til Brøndby: Zornigers ønskespiller vil væk

Se også: Ekspert efter hån fra Brøndby-fans: Det er et kæmpe kompliment

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen