Brøndby-ejer gør comeback på havet: Her er hans nye job

Jan Bech Andersen føler, at Brøndby bevæger sig i den rigtige retning, og derfor begiver bestyrelsesformanden sig trygt ud i et nyt projekt hos selskabet Hafnia Tankers

Brøndbys sejr over FC København søndag eftermiddag har næppe været altafgørende for, at klubbens bestyrelsesformand Jan Bech Andersen nu har valgt at kaste sig over endnu et projekt.

Men de tre point mod ærkerivalerne er dog alligevel med til at understrege, at Brøndby er på rette vej. At man ikke fraviger fra den kurs mod toppen, som i 2018 - efter klubbens eget udsagn - skal ende ud i et dansk mesterskab.

I al fald er Bech Andersen ikke i tvivl om, at det går i den rigtige retning. Han er sågar så sikker i sin sag, at han med ro i sindet nu finder tid til at kaste sig over endnu et foretagende.

Således skriver JP Finans onsdag, at den 47-årige forretningsmand har investeret i en aktiepost i Hafnia Tankers, der er et dansk tankrederi. Her sætter han sig samtidig på en plads i bestyrelsen for selskabets danske afdeling og skal blandt andet agere som firmaets repræsentant i London, hvor han i forvejen har base.

Trods brækket ryg: Dette svar fra FCK-profil oser af overskud

Jan Bech Andersen pungede ud af egen lomme, da Brøndby skulle finansiere købet af Daniel Agger. (Foto: Lars Poulsen)
Jan Bech Andersen pungede ud af egen lomme, da Brøndby skulle finansiere købet af Daniel Agger. (Foto: Lars Poulsen)

For Bech Andersen er det nye hverv langt fra ukendt territorium. Det var netop i shipping-branchen, at rigmanden lagde grundstenene til det forretningsmæssige fundament, der i dag har gjort ham til en af Danmarks mest succesfulde erhvervsfolk.

I 1992 blev han ansat som shipping-elev i virksomheden Torm, og siden blev han udstationeret til Singapore og senere headhuntet til ST Shipping.

I kølvandet herpå faldt ansættelsen i Glencore, hvor Bech Andersen blev medejer og havde stor succes frem til 2012, hvorefter han kastede sig over private investeringer - herunder indtrædelsen i Brøndby IF.

- Mine øvrige investeringer herunder Brøndby er nu kommet så langt, at jeg trygt kan overlade tøjlerne til andre og bruge noget mere fokus på shipping, som jo er der, hvor jeg har mine kompetencer, siger Jan Bech Andersen om bevæggrundene for skiftet.

- For mig er det helt afgørende, at jeg bliver en del af et professionelt setup, og hvor jeg samtidig skal spille en aktiv rolle og dermed kan gøre en forskel, fortæller Bech Andersen, der må siges at have haft succes med netop den tilgang i Brøndby IF.

Godt nyt for Brøndby-fans: Durmisi skifter agent

(Foto: Jakob Jørgensen)
(Foto: Jakob Jørgensen)

Her blev han udnævnt til bestyrelsesformand i april 2014 og har både før og efter investeret mange millioner i projektet med ønske om at bringe klubben tilbage mod toppen af dansk fodbold.

- Det gør jeg, fordi jeg gerne vil tage et ansvar for, at Brøndby IF kommer videre. Vi er nået langt det seneste år. Men vi har også lang vej hjem, hvis vi skal have Brøndby tilbage på det niveau, hvor klubben hører hjemme, fortalte Jan Bech Andersen til klubbens hjemmeside, da han overtog formandsposten.

Nu føler han så, at det er tid til at åbne en ny dør og kaste sig ud i endnu et projekt. Og det sætter de pris på hos Hafnia Tankers, der ser frem til at få glæde af Brøndby-formandens kompetencer.

- Det er et perfekt match for os. Jan kender branchen til fingerspidserne og har både erfaring fra industrien, ligesom han via sin tid hos Glencore har et stort netværk blandt både kunder og skibsmæglere i London, siger Mikael Skov, der er direktør i Hafnia Tankers.

Se højdepunkter og målet fra derbyet mellem Brøndby og FCK her eller øverst i artiklen: