Brøndby-ejers plan: Troels skal finde guldnøglen

- Troels Bech har de rigtige kompetencer og erfaring, der skal til for at bringe os videre, mener formand og storaktionær Jan Bech Andersen

Brøndbys storaktionær og formand, Jan Bech Andersen, har sammen med bestyrelsen valgt Troels Bech som ny sportsdirektør. (Foto: Lars Poulsen)
Brøndbys storaktionær og formand, Jan Bech Andersen, har sammen med bestyrelsen valgt Troels Bech som ny sportsdirektør. (Foto: Lars Poulsen)

Troels Bech skal i rollen som ny sportsdirektør finde opskriften på, hvordan Brøndby får mesterskabet til Vestegnen i 2018. Der var i hvert fald ikke tillid til, at Per Rud kunne udfylde den rolle i de kommende år.

Per Rud er fortid i Brøndby efter to år, hvor han har været med til at bygge tingene op fra en konkurs til en fjerde- og senest tredjeplads. Men videre får han ikke lov at bringe projektet.

Der var ikke længere tro på, at han kunne bringe Brøndby mod guldet, som Brøndby har planer om i 2018.

- Vi er på rette vej og har gjort store fremskridt, men man skal tænke på, hvor vi kommer fra. For to år siden var klubben ved at gå konkurs. Hvis vi skal nå vores mål har vi evalueret og konkluderet, at der skal nye kræfter og kompetencer til på sportsdirektørposten for at nå vores ambition om mesterskabet i 2018, siger formand og storaktionær Jan Bech Andersen.

Superligaen FCM-boss om Brøndby-melding: Hvilken lommeregner bruger han?

- Men Troels Bech virker som et overraskende valg. Hvorfor ham?

-  Vi har i bestyrelsen vurderet, at Troels har det rette erfaringsgrundlag og at han kan bringe nye kompetencer i spil i vores beslutningsprocesser og skabe endnu større sammenhængskraft på tværs af den sportslige sektor. Derfor er han den rigtige person for Brøndby.

- Har fyringen af Per Rud noget at gøre med, at han havde flere fejlskud på transfermarkedet?

- På ingen måder. Det har absolut intet at gøre med de spillere, vi har hentet til klubben. Det er en analyse af, hvad bestyrelsen mener der skal til for, at vi opfylder målsætningen om mesterskabet i 2018.

- Hvad har det så noget at gøre med?

- Vi ønsker at skabe en endnu større sammenhængskraft på tværs af klubben og skabe et endnu tættere samspil mellem cheftræner og sportsdirektør. Nu får vi med ansættelsen af Troels Bech som sportsdirektør en mand, der har erfaring fra to årtier som toptræner. Vi tror og håber på, at vi med Thomas Frank som cheftræner og Troels Bech som sportsdirektør får en konstellation, hvor én plus én giver tre.

- Vi tror, at vi med en erfaren mand som sportsdirektør krydret med Danmarks mest talentfulde træner får det optimale mix. Men man skal også se på, at vi samtidig har hentet Mark Strudal til temaet. Derved mener vi at have foretaget optimale investeringer i både ledelse og erfaring på vigtige poster.

Jan Bech Andersen  slår fast,a t Brøndby ikke har midlerne til at investere på samme niveau som hverken FCK eller FCM. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Ærlig Brøndby-formand: Vi kan slet ikke følge med FCK og FCM

- Hvordan ser I på, at Troels Bech ikke har den store erfaring som sportsdirektør?

-  Troels har i to årtier været meget tæt på den proces via sine job som cheftræner. Han prøvede i øvrigt at være sportsdirektør sideløbende med cheftrænerjobbet i OB en del af tiden, siger Jan Bech Andersen.

På trods af, at Troels Bech mandag tiltræder i jobbet, har Jan Bech ikke urealistiske forventninger til klubbens nye sportschef.

Han står ved, at Brøndby i den kommende sæson vil være godt tilfredse med igen at slutte i top-3.

Men det betyder ikke, at målsætningen ikke er at komme tættere på de to værste konkurrenter. Men lige nu kan Brøndby bare ikke bide skeer med de store, mener han.

- FC Midtjylland og FC København er foran os på alle parametre. Vi kommer ikke til at bruge hverken 19 eller 23 mio. kr. på at hente én spiller i dette transfervindue.

- Vi må acceptere, at de er meget længere fremme end os. De har et bedre hold end os, og de har flere ældre og erfarne spillere end os. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke er ambitiøse.

- Vi kigger kun på os selv, og vi mener, at det er ambitiøst at sætte en målsætning om top-3 på de nuværende præmisser. For man skal trods alt tænke på, at klubben her stod foran en konkurs for to år siden, fastslår Jan Bech Andersen.

- Man bygger ikke tingene op på kort tid. Kontinuitet er vigtigt og meget afgørende for dine resultater.

- Men vi lader os ikke rive med eller provokere af folk. Vi føler, vi er på sikker kurs og tror på den plan vi har lagt for fremtiden, hvor det handler om at vinde mesterskabet i 2018.

Brøndbys storaktionær Jan Bech Andersen: - Måske har FC Midtjylland overåpræsteret i denne sæson. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby TV: Brøndby-ejers stikpille til Glen: Arrogant og patetisk
 

27 kommentarer
Vis kommentarer