Brøndby-fans fanget på tv: Homofobisk sang mod Fischer

Først sang OB's tilhængere homfobiske sang til Viktor Fischer, og nu fulgte Brøndbys fans op

Foto: FrontzoneSport via Getty Images
Foto: FrontzoneSport via Getty Images

'Fischer han er gay allez allez'.

Sådan lød det fra tribunen med Brøndby-fansene i Farum. Det viser billeder, som TV3 Sport bringer umiddelbart efter kampen mod FC Nordsjælland.

Sangene gjaldede løs efter slutfløjt i 1-1-kampen og følger dermed op på de håbløse scener i Odense, hvor FC Københavns Viktor Fischer også blev besunget med homofobiske gloser.

Brøndby har reageret hurtigt på episoden.

- Efter kampen mandag aften på Right to Dream Park i Farum var der en gruppe tilskuere i Brøndby IF’s fanafsnit, som blev i udebaneafsnittet efter kampen og sang en homofobisk sang. Brøndby IF tager stærk afstand fra episoden. Som klub tager vi afstand fra alle former for homofobi og andre diskriminerende tilråb, skriver Brøndby.

- Det er uacceptabelt og skuffende, at det finder sted, og vi vil nu indgå i dialog med klubbens forskellige fangrupperinger og gøre det fuldstændig klart, at vi som klub ikke accepterer den slags adfærd.

Efter episoden i Odense har fænomenet med de homofobiske sange været på dagsordenen hele mandagen, og Brønby-fansene, der sang med på den slags sange i dag, gjorde altså ikke ligefrem noget for at lægge dem i graven.

Dagen igennem har en lang række aktører fordømt den slags hadefulde ytringer.

OB og FCK's fanklubber var blandt andet på banen og lægge stærkt afstand.

Foto: FrontzoneSport via Getty Images Brøndby Brøndby-fans fanget på tv: Homofobisk sang mod Fischer

Foto: Jens Dresling Brøndby Giga-fejl: Brøndby reddet i sidste øjeblik

Niels-Christian Holmstrøm har ikke kun været iført slips. Han har også en farverig fortid som rebel mod den fodformede 70'er-mentalitet. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Viste sin bare røv på Blågaards Plads

Nu træder nye ændringer i kraft, men vi slipper nok ikke for diskussioner som i Champions League-finalen, hvor Sissoko fik dømt et straffespark mod ham. Foto: Susana Vera/Ritzau Scanpix. Sport og Spil Markant lovændring: Her er alle de nye fodboldregler

242 kommentarer
Vis kommentarer