Brøndby-fans fik klar besked: Sådan skal holdet spille

Alexander Zorniger brugte én time på sin første arbejdsdag til at møde 30 heldige Brøndby-fans

Den nye Brøndby-træner fortæller om holdets kommende spilfilosofi foran 30 fans. (Foto: Jonas Olufson)
Den nye Brøndby-træner fortæller om holdets kommende spilfilosofi foran 30 fans. (Foto: Jonas Olufson)

Alexander Zorniger havde en travl første arbejdsdag i Brøndby.

Ikke nok med den officielle præsentation foran den danske presse, fik 30 heldige Brøndby-fans også muligheden for at møde den nye cheftræner på tæt hold.

De var særligt udvalgte blandt dem, der har købt sæsonkort. De fik Alexander Zorniger én time helt uden filter.

Den 48-årige tysker gik rent ind hos Brøndby-fansene, der mødte ham i de hellige haller – spillernes omklædningsrum.

Her kom Zorniger med et oplæg om sin filosofi. Han fortalte også lidt om hvad han forventer af de kommende to år i Brøndby.

Zorniger hilser på Brøndby-fans. (Foto: Jonas Olufson)
Zorniger hilser på Brøndby-fans. (Foto: Jonas Olufson)
 

Man kan roligt konstatere, at Zorniger ikke lagde fingrene mellem, når han forklarede lidt om den måde, han ser Brøndby skal spille i fremtiden.

- Det er en meget fysisk spillestil vi skal praktisere. Det bliver intenst og det handler om, vi skal stå højt på banen. Omvendt kan vi heller ikke hårdt i alle 90 minutter, forklarede han og uddybede:

- Alle spillerne får chancen. Men hvis de ikke vil tilpasse sig til det nye system og den måde, vi skal spille på, så må vi finde en løsning, sagde Alexander Zorniger.

Spørgelysten fra de fremmødte fans var stor, og Alexander Zorniger er en træner, der viste overskud og gav noget af sig selv.

En fan ville gerne vide, hvordan man kommer til at se den største forskel, efter han er blevet cheftræner.

- Brøndby vil være meget aggressive, forklarede Zorniger og slog hænderne sammen for at signalere, at der bliver knald på nærkampene. Og der bliver rigtig mange af dem.

- Vi vil også stå højt, så afstanden til modstanderens mål vil være kort, påpegede han.

En anden fan ville have den nye cheftræner til at udpege Brøndbys nøglespillere for den nye sæson. Det ville han trods alt ikke på så tidligt et tidspunkt, inden han officielt havde mødt spillertruppen.

En frustreret fan appellerede til Zorniger om at bede spillerne dø for Brøndby-trøjen. Han gav udtryk for, han havde savnet den mentalitet hos flere Brøndby-spillere.

- Alle spillerne må træffe deres egne beslutninger. Det vigtigste er, hvis de kan se sig selv i spejlet hver dag og sige: Jeg har gjort, hvad jeg kan.

- Men det hele handler om at være motiveret. Hvis de ikke kan motivere sig selv, kan jeg ikke være med til at gøre dem bedre, påpegede han.

Endelig spurgte en fan til, hvorfor Brøndby møder sekundære hold i opstarten.

- Jeg er ikke interesseret i, hvem vi møder i træningskampene. Jeg går op i, hvordan vores niveau udvikler sig. Om vi bliver bedre, forklarede han.

Brøndby spillerne har første træningsdag tirsdag. Her skal alle spillerne testes og siden skal de på træningsbanen for første gang sidst på eftermiddagen.

Quiz: Så meget ved Zorniger om Brøndby

Aggers markante melding: Brøndby-kulturen er helt væk