Brøndby-fans har fået nok af politiet: Det er spin-retorik!

Politiets kommentarer forud for pokalfinalen om frygten for sammenstød, får nu Brøndby Tifo til at reagere

Brøndbys fans har tre gange denne sæson været i Parken. Det har givet to sejre og en uafgjort mod FCK. Torsdag venter Silkeborg. Og det bliver en fest. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Brøndbys fans har tre gange denne sæson været i Parken. Det har givet to sejre og en uafgjort mod FCK. Torsdag venter Silkeborg. Og det bliver en fest. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Pokalfinalen Kristi Himmelfart i Parken bliver en fest. Ikke et slagsmål.

Det er oplægget fra Brøndbys fans, efter politiet har oprustet mandskabsmæssigt af frygt for ballade og sammenstød.

Det skriver Brøndby Tifo – en underafdeling af den officielle fanklub, Brøndby Support – onsdag på Facebook.

Her understreger man, at politiets udtalelser i medierne ’er trods alt over grænsen for, hvad vi vil lade passere i stilhed’, som man skriver.

Brøndby Tifo henviser til et billede af to stænger, som Københavns Politi har indsamlet i forbindelse med kampen i Parken mellem FC København og Brøndby. To stænger som politiet har opfattet som værende våben.

Det er ikke tilfældet, siger fansene nu.

- Sandheden er, at disse stænger bruges til de store flag, som ses til hver eneste kamp, vi spiller, skriver man indledningsvis og tilføjer, at det er meget normalt, at stængerne knækker, hvilket altså også har været tilfældet her.

Hany Mukhtar blev hyldet foran Sydsiden efter 2-1 triumfen mod FCK. Brøndby er nu i en position, hvor klubben kan tillade sig at afvise bud på 20-25 mio. kr. for tyskeren. Der skal store penge på bordet, hvis han skal sælges i sommervinduet. Foto: Lars Poulsen. Sport og Spil Brøndby kan sige nej til store bud på Mukhtar

Ledende politiinspektør ved Københavns Politi, Peter Dahl, udtalte til Ritzaus Bureau, at man frygter sammenstød med FCK-fans, selvom FC København ikke er i finalen.

'De har en skjult agenda'
- Selv om FCK ikke spiller, er det på deres normale hjemmebane. Vi kan derfor slet ikke afvise, at nogle af de her typer kunne finde på at dukke op, sagde han og henvise til de spidse stænger, der var blevet fundet på stadion.

- Vi synes faktisk selv, at vi har strakt os rigtigt langt. Vi har været i dialog med Brøndbys supportere - også dem fra de mere uautoriserede miljøer. Vi syntes egentlig, at vi var kommet til en god forståelse og havde lavet nogle fine aftaler. Men vi må bare konstatere, at det har været fuldstændig spild af tid, for ingen af de aftaler er blevet overholdt, sagde Peter Dahl.

Dommer  Jakob Kehlet i centrum for begivenhederne i en kamp mellem FCK og Brøndby. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Superliga-dommernes hemmelige broderskab: Sådan arbejder de i det skjulte

- Det ærgrer os, at Københavns Politi fortsætter med deres spin-retorik i medierne. Det er tydeligt, at dele af Københavns Politi har en skjult agenda, når det omhandler fodboldfans, som man forfølger i medierne ved alle muligheder.

- Derfor kan to ubrugelige flagstænger pludselig blive udlagt som planlagt produktion af stikvåben.

- Lad være med at tro på dem, skriver Brøndby Tifo.

Du kan læse hele indlægget på Facebook herunder.

Brøndby møder Silkeborg i finalen, der begynder i Parken kl. 17 torsdag.

109 kommentarer
Vis kommentarer