Brøndby-fans i voldsomt skænderi med Zorniger: Nu forklarer de sig

Brøndby-grupperingen Alpha har givet en længere forklaring på situationen fra søndag, hvor flere medlemmer deltog i et voldsomt skænderi med Alexander Zorniger

Det vakte opsigt, da Alexander Zorniger efter sejren over Vejle søndag eftermiddag kom i højlydt skænderi med flere af Brøndbys medrejsende fans.

Brøndby-træneren blev ellers kaldt ned af endetribunen, der ville takke Zorniger for kampen med en såkaldt Fenerbahce-hilsen, men et mindretal af utilfredse fans skændtes efterfølgende med tyskeren helt nede ved banden.

De utilfredse fans blev efterfølgende identificeret som medlemmer af grupperingen Alpha, der spiller en stor rolle på Brøndbys fanafsnit - både på hjemme- og udebane.

Nu har gruppen valgt at forklare episoden i et længere indlæg, hvor det indledningsvist fastslås, at gruppen ikke har en fælles holdning til Zorniger, men at hvert medlem har ret til sin egen mening.

'Lad os slå fast, at kritikken intet har at gøre med middelmådige sportslige resultater dette efterår. Kritikken handler om hans offentlige udtalelser og ageren, særligt om navngivne spillere og talentarbejdet i klubben'.

'Specielt efter Hobro-kampen (hvor vi stillede op med 11 udlændinge for første gang i ligaens historie) var der udtalelser, som viste en manglende respekt omkring, hvad Brøndby IF bør stå for,' lyder det.

Alpha skriver samtidig, at det ikke er en diskussion om, hvorvidt Alexander Zorniger har ret i sin kritik, men derimod måden den bliver leveret på. Og det var altså det, der fik gruppen til at reagere mod tyskeren i Vejle søndag.

En reaktion, som gruppen hverken havde planlagt eller er specielt stolt af.

'Vi anerkender fuldt ud den dårlige håndtering af situationen. Situationen var på ingen måde opsøgt eller planlagt fra Alphas side, hvilket er medvirkende til, at håndteringen ikke blev, som den burde. Et åbent skænderi for rullende kameraer gavner ingen, men med følelserne uden på tøjet kan disse situationer opstå'.

Efterfølgende er Alpha blevet beskyldt for at angribe andre fans, der viste deres utilfredshed med gruppen og i stedet hyldede Alexander Zorniger. Det afvises blankt.

'Der er ingen, som har truet Zorniger. Der er ikke nogen, der er blevet tæsket, fordi man har sunget på ham. Der er ikke nogen, som er blevet udsat for vold eller truet, fordi man ville hylde Zorniger. Flere Alpha-medlemmer reagerede på, at der blev kastet fyldte ølkrus direkte mod gruppen, hvilket – uanset situationen, uanset hvilket part – ikke bør være acceptabelt', skriver de.

Alpha lægger desuden op til mere dialog med andre fans, men understreger samtidig, at man ikke vil gøre hvad som helst for at undgå konfrontationer.

'Alpha er ikke perfekte, og det bliver vi aldrig. Det ligger i vores natur at skubbe grænser og ikke vige fra vores værdier for at undgå konfrontationer', lyder det i indlægget, som kan læses i sin fulde længde her.

Ekstra Bladet talte efter episoden i Vejle med flere forskellige kilder om den omdiskuterede gruppe. Det lykkedes i den forbindelse ikke at få en kommentar fra Alpha.

Du kan læse hele artiklen her:

Se også: Grove anklager mod Brøndby-fangruppe: - Voldspsykopater og rockersupportere

Se også: Beslutning trækker ud: Brøndby-bomber risikerer straf for svinestreg

154 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere