Brøndby-fans vender FCK-derby ryggen

En række restriktioner har fået Brøndby-fans til at takke nej til billetter til Superliga-kampen mod FC København i Parken - FCK derimod påpeger, at restriktionerne langt fra er så vidtgående, som Brøndby-fansene udlægger dem

Brøndby-fansene har besluttet sig for at blive væk fra kampen mod FCK. (Foto: Lars Poulsen)
Brøndby-fansene har besluttet sig for at blive væk fra kampen mod FCK. (Foto: Lars Poulsen)

Nu er det nok.

Det er budskabet fra Brøndbys fangrupper 'Brøndby Support', 'Deling 43' og 'Alpha'.

De er utilfredse med de forhold, de bliver tilbudt i Parken til Superligakampen 17. april efter de seneste uroligheder under pokalkampen mellem de to klubber.

Her er kapaciteten blevet skåret ned med 500, så der nu kun er 1400 pladser til Brøndby-fans. Desuden er prisen sat op, og der er indført forbud mod at have flag på stænger med, da disse under pokalkampen blev brugt som spyd.

Fan-grupperne opfatter tiltagene som en hetz, og det har de reageret mod på fansitet sydsidenbrondby.dk.

- De forbud, der nu rammer Brøndby tifo-arbejde og alle Brøndby-fans' visuelle og vokale støtte til vores spillere i Parken, er dråben, som får bægeret til at flyde over. Det er på tide, at Brøndbys fansene viser, at vi ikke vil finde os i disse forhold længere.

- Brøndby Support og de aktive fangrupper går derfor sammen om at takke nej til billetter til kampen på søndag. Vi vil ikke acceptere den chikane og sabotage af vores opbakning, som vi i øjeblikket oplever fra FCK’s side, lyder budskabet.

Den udlægning er FCK ikke helt enig i. For reduktionen til 1400 pladser er taget i samråd med Brøndby, der samtidig afslog 500 familiepladser under roligere forhold. Det ville de med så kort varsel ikke kunne mønstre sikkerhed til.

Desuden har Brøndby-fansene misforstået kravene ift. deres gøren og laden på tribunerne, oplyser FCK i en skrivelse på sin hjemmeside.

- I forhold til det nye afsnit på D-tribunen, har FC København ikke meddelt Brøndby, at de ikke må medbringe tifo-materialer så som creperuller, konfetti, streamers eller bannere, ligesom det ikke er korrekt, at Brøndby ikke får tildelt et capo-tårn som de plejer, skriver FCK, der medgiver, at Brøndbys ønske om tre capo-tårne er blevet afvist af sikkerhedsmæssige grunde.

Brøndby-fansene ønsker ikke at indgå i dialog på nuværende tidspunkt, da 'denne tydeligvis ikke foregår på et reelt og ligeværdigt grundlag'.

Det håber FCK dog, at de vil tage op til revurdering.

- Vi har forsøgt at få Brøndby i tale for at høre om deres planer, som vi stadig ikke har været fuldt ud præsenteret for endnu. Vi forstår, at det har været en travl dag i Brøndby og måske er det derfor, vi ikke har kunne få kontakt. Telefoner og mails er dog åbne her på Østerbro, skriver klubben lidt sarkastisk.

190 kommentarer
Vis kommentarer