Brøndby før slutspil: Nu skal vi mærke, hvor fed strukturen også er

Den er blevet kritiseret meget, Superliga-strukturen, men der er også gode ting ved den, mener Brøndbys Kasper Fisker, der især ser mesterskabsspillet som der, hvor strukturen er stærk

Ekstra Bladets fodboldstudie diskuterer strukturen, og om den bør ændres
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Efter 26 grundspilskampe går det endelig løs med slutspillet i Superligaen, hvor Brøndby IF og FC Midtjylland kæmper i toppen af dansk fodbolds bedste række om guldet.

Lige nu ligger de to mandskaber side om side med 60 point, men måske skulle FC Midtjylland have været et par point efter Brøndby.

I hvert fald så det ud til at være to nemme point, klubben fik, da den gik fra 1-1 til 2-1 i det sidste minut af opgøret mod SønderjyskE i grundspillets sidste runde. Et mål og en kamp, der er blevet diskuteret meget, og som også DIF's Matchfixingsekretariat ser nærmere på. Altså om sagen skal indbringes for DIF's Matchfixingnævn. SønderjyskE landede i den "gode" gruppespilspulje i slutspillet og har dermed noget længere ned til nedrykning, end hvis holdet havde holdt det ene point eller vundet over FCM.

At det kan betale sig at tabe i sport, bør aldrig kunne lade sig gøre, og derfor er det en af de elementer af Superliga-strukturen, der allerede til sommer skal tages op og rettes. Ellers er og bliver Superligaen ganske utroværdig.

Ikke alene har strukturen givet et hold et incitament til at tabe - altså, få mere ud af ikke at få point i en fodboldkamp - den har også som en afledning sendt point til FC Midtjylland. For SønderjyskE havde ingen grund til at holde på 1-1 mod FCM. En sejr kunne holdet nok godt acceptere, for så ville der være seks point ned til stregen i gruppespillet, der er forskellen på playoff om Europa og playoff om nedrykning. Et nederlag betød, at der nu er 10 point ned.

I Brøndby er de ikke meget for at gå ind i snakken om de to point, der måske kan blive forskellen på guld eller sølv.

- Jeg har bare at sige, at ingen point i Superligaen er nemme. Jeg har aldrig prøvet at få et nemt point. Det er min holdning til det, siger Brøndbys midtbanespiller Kasper Fisker til tipsbladet.dk.

For i snakken om det dårlige - og det er sandt for dyden også elendigt, at man kan drage fordel af at tabe en fodboldkamp - må man ikke glemme det gode ved strukturen. Nu venter 10 runder i mesterskabsspillet, som bliver yderst spændende, og som kommer til at blive en drabelig duel i toppen mellem Brøndby og FC Midtjylland.

- Aalborg er ikke det nemmeste sted at spille, som du siger, men startede vi ude mod Horsens, kunne vi sige det samme. Og det gælder også med en kamp mod FC Nordsjælland, en kamp i Parken eller mod Midtjylland.

- Jeg må sige, at jeg glæder mig som en sindssyg til at være en del af det her. Vi får 10 megafede kampe. Der er så meget at spille om, og det gælder hele truppen og for hele klubben. Det er super spændende. Det er her, man kan mærke, hvor fed den nye struktur også er. Den har fået meget kritik, men den er altså også super fed. Når den skal evalueres, må man også huske at rose den. Strukturen blev lavet, så der er mange kampe, der betyder noget. Der er kamp i toppen - også om at blive tre og fire, efter FCK er kommet i gang. Spændingen er i top, siger Kasper Fisker.

Aalborg er nu et sted, hvor Brøndby traditionen tro har det svært. De sidste par kampe er det dog blevet til først en sejr og siden uafgjort, og Brøndby kan formentlig se frem til 10 kampe med mange tilskuere.

- Det bliver fedt, og det glæder vi os meget til. Jeg har hørt, at der er blevet solgt en del billetter i Brøndby. Og der plejer at komme mange mennesker til vores kampe, både ude og hjemme. Nu er der så ekstra opmærksomhed. Vi skal finde vores bedste spil frem, og så kaster vi alt i ilden i de her 10 kampe, siger Kasper Fisker.

Midtbanespilleren fra Brøndby var i Randers sidste år, hvor han akkurat ikke nåede med i det gode slutspil. Fisker og Randers endte dog med at blive vinder af playoffkampene om at møde FC Midtjylland om en billet til Europa denne sæson, men tabte den afgørende kamp med 0-3.

Brøndby IF ligger nummer et i øjeblikket med en bedre målscore end FC Midtjylland. Mens Brøndby gæster AaB, skal FC Midtjylland på besøg i AC Horsens.

FCK-stjernens nedtur total: Nu er hans navn fjernet

Fast mand i kvalen - får han sorteper til VM?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+