Brøndby-formand: Ingen behov for penge i år

Brøndbys storaktionær er dog parat til at smide flere penge, hvis det til sin tid skulle blive nødvendigt

Jan Bech Andersen (t.v.) var personligt involveret, da Daniel Agger i 2014 blev hentet hjem. Bestyrelsesformanden er klar til at hjælpe klubben igen, hvis det skulle blive nødvendigt. (Foto: Lars Poulsen)
Jan Bech Andersen (t.v.) var personligt involveret, da Daniel Agger i 2014 blev hentet hjem. Bestyrelsesformanden er klar til at hjælpe klubben igen, hvis det skulle blive nødvendigt. (Foto: Lars Poulsen)

Brøndby har indtil videre været et dyrt 'eventyr' for storaktionær Jan Bech Andersen. Han har brugt i omegnen af 100 mio. kr. på projektet.

Og efter et driftsunderskud på 33 mio. kr. i 2014 var der ved årsskiftet altså ’kun’ 37 mio. kr. tilbage i Brøndbys kasse.

Samlet set faldt Brøndbys likvide beholdninger med 68 mio. kr. i 2014.

På trods af det afviser Jan Bech Andersen, at Brøndby skal tilføres penge i 2015.

Se også: Brøndby skal sælge for 10 millioner til sommer

Der er budgetteret med et underskud på i niveauet 15-25 mio. kr., så på den front burde Brøndby kunne klare sig, hvis man lever op til forventningerne om stærkt, øgede indtægter.

- De likviditetsberegninger vi har lavet tyder på, at vi er fint med i 2015. Der skal ikke kapitaltilførsel til i 2015, fastslår Jan Bech Andersen, der fik overstået den første generalforsamling som formand på 50 minutter.

Skal der så tilføres penge i starten af 2016?

- Nej, det skal der nødvendigvis ikke. Når vi kigger langt ind i 2016 ser det fornuftigt ud. Nu handler det om, at vi når vores kommercielle mål på sponsorsalg, merchandise og stigende omsætning på stadion, fastslår Jan Bech Andersen.

Er du klar til at smide flere penge i Brøndby, hvis det bliver nødvendigt?

- Selvfølgelig gør jeg det. Men det er underordnet om jeg skal have penge op. Jeg har en fast tro på, at vi når de mål, vi har sat op, fastslår han.

Som det ser ud lige nu er Brøndbys sponsorindtægter faktisk på niveau med Esbjerg, selv om Brøndby har ét af landets stærkeste brand.

Netop sponsorområdet har Brøndby stor fokus på. Sponsorindtægterne skal i år stige fra et niveau på 32,6 mio. kr. til op i nærheden af 41-43 mio. kr.

Se også: Brøndby-formand: Vinder mesterskab inden for tre år

I 2017 skal Brøndby nå et niveau på 56 mio. kr. i sponsorindtægter. Det var hvad klubben havde i 2007, før Kasi-Jesper trådte til og smed mange millioner.

- Der er ting, der har været forsømt, men ikke glemt. Vi har stor fokus på sponsorområdet, siger Jan Bech Andersen, der ikke stødte på særlig mange minder fra Brøndby-fortiden.

Hverken tidligere formand, Per Bjerregaard, eller den seneste, Aldo Pedersen, var mødt frem.

Det var til gengæld tidligere borgmester Kjeld Rasmussen med en stok, så han kom sikkert frem.

Se også: Nye tæsk til awaykort: AaB-fans bakker op om boykot

48 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere