Brøndby fyrer EM-helt

Henrik Larsen er færdig som sponsorsælger på Vestegnen. Han blev tirsdag fyret som led i en omstrukturering

Henrik Larsen jubler efter en scoring mod Holland i EM-semifinalen i 1992. Lige nu har EM-helten dog ikke meget af juble over. Tirsdag blev han fyret i Brøndby (Foto: Kim Agersten)
Henrik Larsen jubler efter en scoring mod Holland i EM-semifinalen i 1992. Lige nu har EM-helten dog ikke meget af juble over. Tirsdag blev han fyret i Brøndby (Foto: Kim Agersten)

EM-helten Henrik Larsen er færdig i Brøndby.

Den 48-årige Europamester har det seneste halvandet år solgt sponsorater på Vestegnen, men det skal han ikke længere. Tirsdag fik han at vide, at han er fyret.

Eller som forklaringen hed: Man har valgt at omstrukturere og omprioritere resourccerne...

- Det er korrekt, at jeg er stoppet i Brøndby. Det er ærgerligt, for jeg har været glad for at være i Brøndby, og jeg synes, at jeg havde noget at bidrage med, siger Henrik Larsen til Ekstra Bladet og nævner klubbens nye aftale med den kommende multiarena i Ørestaden.

Se også: Brøndby uenig med DBU: Vores fans udsatte ikke FCK-kampen

Den tidligere landsholdsspiller er ifølge Ekstra Bladets oplysninger ikke den eneste, der har fået sparket. Også en salgskoordinator, der har været over 20 år i Brøndby, er fortid i klubben.

- Det er en fodboldklub, og der sker mange ting. Der kommer nye folk ind, der skal sætte nye hold, så der er intet hokuspokus i det.

- Det er ikke sådan, at vi er uvenner, og som jeg har sagt til dem allesammen derude, så er ingen over klubben. Den kører videre. Om det så er mig eller 47 andre, der ryger, så vil der altid blive spillet fodbold i Brøndby. Ingen er uundværlige, og jeg skal nok finde på noget, siger Henrik Larsen, der blev ansat i Brøndby 1. september 2013.

Henrik Larsen fik overbragt den kedelige nyhed af kommerciel direktør Henrik Bartholdy, da administrerende direktør Jesper Jørgensen ifølge Ekstra Bladets oplysninger er på ferie i øjeblikket.

Se også: Brøndby-chef fik dødstrusler med posten

Henrik Bartholdy startede i klubben 1. december 2014, og efter hans ankomst er Jane Sørensen blevet ansat som kommerciel chef i salgsafdelingen.

Brøndby kom ud af 2014 med et realiseret minus på 33 mio. kr., og ifølge økonomiske analytikere kan det store minus - og udsigten til røde tal i både 2015 og 2016 - betyde, at klubben snart skal på jagt efter ny kapital.

Se også: Eksperter: Brøndby snart på pengejagt igen

Brøndby afholder generalforsamling tirsdag 14. april, og her vil den økonomiske situation i klubben uden tvivl blive et tema.

I går var det fem år siden, at Brøndby fyrede Kent Nielsen - se klippet her:

51 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere