Brøndby fyrer Per Rud

Sportschefen fratrådte fredag – Troels Bech bliver ny sportsdirektør og tiltræder mandag

Per Rud (t.h) er færdig som sportschef i Brøndby. Fredag blev han fyret. (Foto: Lars Poulsen)
Per Rud (t.h) er færdig som sportschef i Brøndby. Fredag blev han fyret. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Per Rud er færdig som sportschef i Brøndby.

Han fik to år som sportschef på Vestegnen. Han tiltrådte 1. juli, da daværende formand Aldo Pedersen hentede ham til klubben, kort efter Thomas Frank var tiltrådt som cheftræner.

Fredag morgen kunne han glædesstrålende meddele, at Teemu Pukki var landet på en permanent aftale på Vestegnen til en spotpris på fem mio. kr. Få timer senere var han fortid på Vestegnen.

Brøndby i offensiven: Pukki er på plads

Per Rud blev fredag ved middagstid fyret, fordi bestyrelsen ønsker andre kompetencer for at opnå klubbens sportslige mål frem mod 2017-18, hvor det er målsætningen at vinde mesterskabet.

Niveauet skal løftes
Brøndbys bestyrelse har vurderet, at det i fremtiden er nødvendigt med en sportsdirektør, der har meget spiller- og trænererfaring. Derfor har klubben valgt at ansætte Troels Bech i jobbet som sportsdirektør. Den tidligere OB-træner tiltræder på mandag i jobbet.

- Superliga-truppen har i de to seneste sæsoner opnået en fjerde- og tredjeplads, ligesom en målrettet indsats har gjort, at talentarbejdet er blandt Nordens bedste. Selv om vi er kommet langt på kort tid, så er vi dog ikke i mål endnu. Vi skal løfte niveauet og sikre, at vi konsoliderer os i top-3, og med fem transfervinduer tilbage inden sommeren 2018 så skal vi i endnu højere grad planlægge langsigtet i transfermarkedet.

Her er Brøndbys nye sportsdirektør

- Som bestyrelse kan vi derfor konstatere, at hvis vi skal indfri de sportslige mål, så kræver det en sportsdirektør med betragtelig erfaring fra alle aspekter af fodboldgerningen, der kan sikre, at Brøndby har en endnu stærkere sammenhængskraft på tværs af den sportslige sektor og dermed give os selv de bedst mulige rammer til at realisere vores sportslige mål i vision 2017, udtaler formand og storaktionær Jan Bech Andersen og siger om Per Ruds afgang:

- Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke Per Rud for hans virke i klubben, hvor han har arbejdet hårdt og loyalt for klubben og været vellidt af alle. Vi ønsker Per held og lykke i hans fremtidige virker, fastslår bestyrelsesformand Jan Bech.

Formanden afviser i øvrigt, at afskeden med Per Rud har noget at gøre med, at flere af spillerindkøbene ikke har slået til.

Per Rud har ikke på nuværende tidspunkt ønsket at kommentere fyringen.

Ny Brøndby-boss: Der skal kommunikeres klart og højt

Franks fem største udfordringer: Guldet taler ingen om

Før transfervinduet lukkede i februar, talte Ekstra Bladet med Per Rud

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+