Brøndby henter svensk es: Koster det samme som Wilczek

Simon Hedlund skifter til Brøndby for en beskeden pris i omegnen af 250.000 euro – 1,875 mio. kr.

Simon Hedlund skal fremover spille i gult og blåt og ikke Union Berlins rødhvide farver. Foto: LEON KUEGELER/Ritzau Scanpix
Simon Hedlund skal fremover spille i gult og blåt og ikke Union Berlins rødhvide farver. Foto: LEON KUEGELER/Ritzau Scanpix

Ebbe Sand har lavet den første handel, efter han tiltrådte som sportsdirektør i Brøndby ved årsskiftet.

25-årige Simon Hedlund er hentet i tyske Union Berlin. Svenskeren kommer til Vestegnen på en lang aftale frem til sommeren 2023.

Brøndby har fået den tidligere Elfsborg-spiller til en ganske fornuftig pris. Faktisk koster offensivspilleren næsten det samme, som Brøndby for tre år siden betalte for topscorer Kamil Wilczek.

Dengang kostede polakken 1,7 mio. kr. at købe fri i italienske Carpi. Nu må Brøndby betale i omegnen af 250.000 euro – 1,875 mio. kr. – for at købe Simon Hedlund fri af kontrakten med den tyske 2. bundesligaklub.

Hvis Hedlund leverer på samme niveau som Wilczek, har Ebbe Sand gjort en ualmindelig god handel, fordi Hedlund har en alder, hvor han kan sælges videre.

- Jeg har haft et par gode sæsoner i Union Berlin, men i denne sæson har jeg savnet spilletid. Det offensive fodbold Brøndby spiller, tiltaler mig rigtig meget. Jeg kender presfodbold fra Tyskland, hvor det er meget udbredt, så Brøndbys måde at spille på passer mig godt, da jeg er offensiv i min spillestil og hurtig med og uden bold, siger Simon Hedlund til Brøndbys hjemmeside. Han får trøje nummer 27 og træner allerede lørdag med sine nye holdkammerater.

Kan spille flere pladser

Simon Hedlund er en offensiv type, der er hurtig på fødderne, kan spille på begge kanter, men kan også udvikle sig som en god, fremtidig makker til Kamil Wilczek, fordi han vil være perfekt som dybdeløberen.

Ebbe Sands første nyindkøb er på plads. Foto: Hening Hjorth
Ebbe Sands første nyindkøb er på plads. Foto: Hening Hjorth

Stor succes på banen, men uden for græsset har Brøndbys nye sportsdirektør været ramt af kræft, mens drømmevillaen blev solgt på grund af sønnens sjældne sygdom. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Fra syg søn og testikelkræft til kæmpe-job i Brøndby

Hedlund har siden sommeren 2016 spillet i Union Berlin. De første to sæsoner var han fast mand, men siden Urs Fischer satte sig i trænerstolen i sommer, har han ikke set mod svenskeren.

Simon Hedlund har i efteråret været marginalspiller i den tyske hovedstadsklub. Derfor har svenskeren også haft et brændende ønske om en ny udfordring, hvor muligheden for spilletid er større end på Union Berlins mandskab.

I Brøndby skal han konkurrere med Mikael Uhre, Nikolai Laursen og Ante Erceg om pladsen ved siden af topscorer Kamil Wilczek.

Hedlund har i øvrigt en fortid i svenske Elfsborg, hvor han var klubkammerat med den tidligere Brøndby-kaptajn Johan Larsson. I den svenske klub var han både med til at vinde mesterskabet og en pokaltitel. 

Uffe Bech har haft et svært efterår i Brøndby. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix Sport og Spil Superligaen Indefra: Mestrene dropper interesse for Brøndby-spiller

Jens Risager har ansvaret for Meny på Frederiksberg. Foto: Rasmus Flindt Pedersen Sport og Spil Superliga-legende tvunget til karrierestop: I dag arbejder han i Meny

Pierre Kanstrup skifter til Tyrkiet. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix AGF Overraskende skifte: AGF sælger anfører

111 kommentarer
Vis kommentarer