Brøndby i krise: Sammenbrud mod Lyngby

Alt for mange slår op i banen hos Brøndby, der ikke har ramt tidligere tiders niveau i sæsonen – 0-2 mod Lyngby var et lavpunkt

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Brøndby er i pointmæssig krise blot én uge før sæsonens vigtigste kamp - pokalfinalen mod FC København.

Ét point i de fire seneste kampe fortæller alt om den triste stime, som Zornigers tropper er løbet ind i.

Uafgjort mod SønderjyskE, nederlag til FC Midtjylland, FC København og torsdagens 0-2 nederlag mod Lyngby er facit på et tidspunkt af sæsonen, hvor sølvmedaljerne for længst er sikret, men det skaber ikke optimisme før mødet med FCK i pokalfinalen næste torsdag.  

6553 tilskuere på Brøndby Stadion – bundrekord i sæsonen - var vidner til et opgør, hvor hjemmeholdet havde vanskeligt ved at motivere sig tilstrækkeligt til opgaven.

Alt for mange slår op i banen hos sølvvinderne, hvor man godt kan se, at der ikke er mere at spille for i sæsonen.

Topscorer Teemu Pukki er en skygge af sig selv, finske Paulus Arajuuri virker usikker, og der savnes ideer fra midtbanen – udover dem, der naturligvis altid kommer fra Hany Mukhtar.

Tåbelig udvisning
Nu gør Brøndby det heller ikke nemmere for sig selv. Der var kun spillet fire minutter, da Gregor Sikosek fik direkte rødt.

Sloveneren, der har fået en skidt start på Vestegnen, blev fanget i en situation, hvor bolden blev spillet inden om ham. Lasse Fosgaard fik frit løb mod mål, men Sikosek fældede ham bagfra i fri position.

En tåbelig beslutning af sloveneren, der blev sendt direkte i bad og svækkede Brøndbys muligheder.

Alexander Zorniger måtte rokere og ofrede Gustaf Nilsson til fordel for Svenn Crone, så Brøndby kunne bibeholde en fireback-kæde i forsvaret.

Det var ottende hjemmekamp i træk, der blev scoret mod Brøndby på hjemmebane. Gæsterne gjorde det nødvendige og straffede Brøndby.

Det var nærmest komisk, at det var den tidligere Brøndby-spiller Martin Ørnskov, der scorede sæsonens første træffer på banen, hvor de blå-gule fans peb ham ud i sidste sæson.

Kristoffer Larsen cementerede sejren, der nu sikrer Lyngby en spændende afslutning i jagten på miraklet – bronzemedaljerne. Det var i øvrigt den første Lyngby-sejr på Brøndby Stadion i 16 år.

Hvis FC Midtjylland får point lørdag mod FCN, vil der med sikkerhed komme en bronzefinale på sidste spilledag, hvor FC Midtjylland hjemme møder Lyngby.

Derfor lægger Brøndby pres på Phiri