Brøndby i transferkrig med Palermo

Den italienske klub skylder stadig omkring syv mio. kr. for Simon Makienok, og klubben fra Vestegnen har derfor indbragt sagen for FIFA

Simon Makienok så de fleste Palermo-kampe fra tribunen, og måske det er derfor, at den italienske klub ikke har betalt Brøndby alle pengene for sidste sommers store transfer (Foto: ANSA)
Simon Makienok så de fleste Palermo-kampe fra tribunen, og måske det er derfor, at den italienske klub ikke har betalt Brøndby alle pengene for sidste sommers store transfer (Foto: ANSA)

På Sicilien har man indimellem en lidt anderledes tilgang til det at lave forretninger...

Det har Brøndby nu fundet ud af. For ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det øens lokale fodboldstolthed Palermo, som klubben fra Vestegnen i øjeblikket er i transferkrig med.

Italienske Palermo købte for præcis et år siden angriberen Simon Makienok for et beløb, der lå lige i underkanten af tre mio. euro (22,5 mio. kr.). Det er helt normal praksis, at kun en del af beløbet betales straks.

Typisk deles det op i rater, hvor halvdelen eksempelvis betales med det samme, mens den resterende del forfalder senere. I dette tilfælde skulle Brøndby ifølge Ekstra Bladets oplysninger have en tredjedel af transfersummen til gode, hvilket svarer til omkring syv mio. kr.

Se også: Brøndby klager til FIFA over manglende betaling

Brøndby har hverken sat navn på den klub, der mangler at betale, og heller ikke hvor mange penge de har i klemme. Ifølge administrerende direktør Jesper Jørgensens udsagn har FIFA sat et fortrolighedsstempel på sagen, og derfor er man ikke meget for at udtale sig om sagen på Vestegnen.

Simon Makienok er kommet godt fra start i det engelske. Her fejrer han første scoring (Foto: PA)
Simon Makienok er kommet godt fra start i det engelske. Her fejrer han første scoring (Foto: PA)
 

- Jeg kan ikke udtale mig konkret i sagen. Der er mange tænkelige scenarier, og derfor venter vi også, til transfervinduet er lukket. Men vi har tilsagn, der giver tilstrækkelig midlertidig finansiering, hvis behovet skulle opstå, siger han til Ekstra Bladet uden at ville komme yderligere ind på, hvor det tilsagn kommer fra.

Ser man tilbage på de seneste sæsoners salg, er det dog kun Simon Makienok, som er røget af sted for store penge. Og i hvert fald er beløbet så stort, at det har en væsentlig indflydelse på klubbens økonomi.

- Brøndby IF har i tredje kvartal 2015 ikke modtaget en væsentlig aftalt transferindbetaling, og derfor har Brøndby IF indbragt modparten for FIFA Player Status Committee, og FIFA Player Status Committee har påbegyndt behandlingen af sagen.

- Såfremt Brøndby IF ikke modtager betaling fra modparten samt ikke opnår sine mål for sponsorsalg i 2. halvår 2015, kan der være behov for, at der laves tiltag for at understøtte selskabets likviditetsberedskab, skriver Brøndby i det halvårsregnskab, som klubben offentliggjorde fredag.

Se også: Brøndby henter direktør i Illum

Halvårsregnskabet viste et underskud på 20,5 mio. kr. og afslørede samtidig, at de likvide beholdninger nu er svundet ind til 10,5 mio. kr. Derfor vil det lune gevaldigt i pengekassen at få en indbetaling fra Palermo.

Brøndby kommer dog til at kæmpe for pengene. Det er desværre ikke ualmindeligt, at nogle klubber 'glemmer' at betale, og da Palermo ikke spiller europæisk i denne sæson, skal sicilianerne ikke være nervøse for at blive smidt ud af Europa.

Simon Makienok floppede stort i Italien og er i sommer blevet sendt videre til Charlton i The Championship. Her går det noget bedre for angriberen, som Brøndby stadig mangler at få millioner for.

49 kommentarer
Vis kommentarer