Brøndby indtager Horsens: - Det er enestående

Over halvdelen af stadionkapaciteten vil være i udeholdets favør, når mindst 5100 Brøndby-fans fredag skal hjælpe Brøndby tættere på guldet i Horsens

I går var det to år siden Alexander Zorniger blev præsenteret som ny Brøndby-træner på Vestegnen.

En smilende Troels Bech fortalte gladelig og længe om den ukendte tysker, som ingen reelt vidste, hvem var. Manden havde godt nok trænet Stuttgart i Bundesligaen, men herfra var han jo sparket ud på grund af dårlige resultater.

Der blev googlet og talt med tyskere for at få af vide, hvem den ukendte træner var, der nu skulle stå i spidsen for Brøndby.

I dag sætter ingen længere spørgsmålstegn ved, hvem Alexander Zorniger er. Alle ved, hvad tyskeren står for og hvordan han vil spille fodbold. Han har nærmest på rekordtid revolutioneret Vestegnen.

Kulmination på karrieren
Det var på ingen måder tom snak, da han på sit første pressemøde havde et enkelt budskab: Aktion, aktion, aktion stod der på en t-shirt som symbolet på, hvad han krævede og forventede af sine spillere i fremtiden.

Sagt på dansk handlede det om en aggressiv form for presfodbold, hvor det samtidig er underholdende og chanceskabende.

Fredag aften kan Alexander Zornigers Brøndby-karriere kulminere det sted, hvor Brøndby næsten på årsdagen for fem år siden var tæt på at blive begravet.

Brøndby spillede overlevelseskamp 20. maj 2013 mod Horsens. Lebogang Phiri blev matchvinder og sikrede Brøndby en ny sæson i Superligaen.

Efter et langt tilløb i sæsonen er det nu tiden for Zornigers svendestykke.

Det kan være en fordel eller blive et ekstra pres, at Brøndby-spillerne fredag aften kort før kl. 20.00 kender resultatet af FC Midtjyllands udekamp mod FC København, når de går på banen i Horsens.

Har Jess Thorups tropper vundet, sætter det Brøndby under et massivt pres for at holde trit med konkurrenterne.

Omvendt kan Brøndby også med en sejr tage et afgørende skridt mod guldet, fordi de lige nu er syv mål bedre end FC Midtjylland.

Artiklen fortsætter under billederne.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Sådan så det ud for fem år siden, da Brøndby reddede sig i Horsens. Foto: Rasmus Baaner/Ritzau Scanpix
Sådan så det ud for fem år siden, da Brøndby reddede sig i Horsens. Foto: Rasmus Baaner/Ritzau Scanpix

Flere end 5000 Brøndby-fans
Og det sker med et flertal af Brøndby-fans på lægterne. 40 busser bliver sendt i retning af Horsens fredag.

Det betyder, at flere end 5100 Brøndby-fans – et flertal på stadion – holder med Brøndby fredag aften De blågule er tildelt hele den ene langside og en tredjedel af endetribunen.

- Det er en flot sløjfe, der er blevet sendt omkring Brøndby det seneste år. Vi ser igen en fantastisk styrke og energi. En samhørighed mellem hele klubben og fansene.

- Det er fantastisk. Nærmest helt enestående, siger sportsdirektør Troels Bech og fremhæver den betydning Brøndby har for så mange mennesker.

- Brøndby er ikke bare et sted, hvor man kommer og ser fodbold. Her tilbringer mange livet med at lave en tifo over flere uge. Der er et imponerende sammenhold, påpeger han.

Bliver i Jylland
Brøndby-truppen rejste allerede torsdag til Jylland for at overnatte og lade op før fredagens skæbnekamp.

Alexander Zorniger har besluttet, at Brøndby-truppen bliver i Jylland efter opgøret mod Horsens. Vurderingen har været, at med sen kampstart i Horsens ville truppen først lande i Brøndby efter kl. 02.00 natten til lørdag. Og det forstyrrer opladningen til sæsonens sidste kamp – mandag på Brøndby Stadion mod AaB.

Brøndby-truppen drager således først mod Vestegnen lørdag formiddag og træner efterfølgende let, inden søndagen er afsat til lukket træning forud for sæsonens sidste og vigtigste kamp.

Superligaen Brøndby-bomber snupper hæder for næsen af FCK-stjerne

Kamil Wilczek har rykket sig helt enormt i dette forår og er lige nu en stor helt på Vestegnen. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Wilczeks vilde forvandling: Træningskamp ændrede alt

De øvrige Brøndby-spillere tiljubler Hany Mukhtar, da han afgjorde kampen mod FCK på frispark i kampens sidste minut. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Voldsomt millionbeløb: Her er prisskiltet på Mukhtar

186 kommentarer
Vis kommentarer