Brøndby-kaptajn: Pokalen redder sæsonen

- Hvis vi kommer i finalen og vinder den, vil vi skrive os ind i historiebøgerne, siger Thomas Kahlenberg

Thomas Kahlenberg mener, at en pokaltitel kan redde sæsonen for Brøndby. Her ses han til venstre i et tidligere opgør, hvor Daniel Agger er i heftig diskussion med mathinas Zanka Jørgensen. (Foto: Lars Poulsen)
Thomas Kahlenberg mener, at en pokaltitel kan redde sæsonen for Brøndby. Her ses han til venstre i et tidligere opgør, hvor Daniel Agger er i heftig diskussion med mathinas Zanka Jørgensen. (Foto: Lars Poulsen)

En aktuel femteplads i Superligaen er ikke tilfredsstillende på Vestegnen. Målsætningen hedder top-3 i denne sæson, inden den nye strategiplan om top-5 de næste fire år træder i kraft.

Men en pokaltitel kan i sandhed redde sæsonen for Brøndby. Derfor er der også højspænding på de indre linjer på Vestegnen før sæsonens vigtigste opgør – returkampen i pokalsemifinalen mod FCK.

- Hvis vi vinder pokaltitlen, kan andre ting accepteres i Superligaen. Dermed ikke sagt, at vi ikke jagter top-3, men det giver klubben et enormt boost at komme i pokalfinalen, mener Thomas Kahlenberg, der blev sparet søndag ved kun at spille en time. Han skal være klar onsdag til muligvis 120 minutter, hvis returkampen går i forlænget spilletid.

- Ingen husker nævneværdigt, hvis vi slutter sæsonen stærkt af og opnår vores top-3 mål. Til gengæld vil folk huske en pokalsejr. Vi kan skrive os ind i historiebøgerne. Det vil stå på tavlen ved indgangen til Brøndby Stadion, forklarer Thomas Kahlenberg.

Gustaf Nilsson har ikke fortrudt, at han til sommer skifter til Brøndby (Foto: All Over Press) Superligaen Brøndbys nye bomber: Jeg elsker at score mål

Skal ikke forsvare den hjem
Opskriften på en plads i finalen er ikke at forsvare 1-1 resultatet fra den første kamp.

- FCK er bedst, når de får lov at komme op og etablere sig på modstanderens banehalvdel. Det skal de ikke have muligheden for hos os, hvor vi har været stærke på hjemmebane og haft et godt tag på FCK. Og så har vi været gode til at lukke af, påpeger Thomas Kahlenberg.

Frederik Rønnow har stor andel i, at Brøndby har lukket meget få mål ind på Brøndby Stadion. Han var Brøndbys bedste i søndags og har generelt leveret på et meget højt niveau de seneste måneder.

- Vi skal ud og levere en stor præstation, hvis vi skal nå den finale. Jeg tror, alle vil gøre alt for at opfylde drømmen om en pokalfinale, siger Frederik Rønnow.

Han prøvede det i 2012, da han stod som taber efter 0-1 nederlaget til Horsens i Parken.

- Det var en fantastisk oplevelse at spille pokalfinale. Det vil jeg meget gerne igen, siger Frederik Rønnow, der sætter ord på, hvorfor gennembruddet er kommet så hurtigt i Brøndbytrøjen:

- Jeg har altid troet på mig selv og været bevidst om mine kvaliteter. Men jeg tror også, at den gode start hænger sammen med, at jeg i en ung alder allerede har prøvet meget. Jeg var 20 år, da jeg spillede europæisk gruppespil. Jeg føler, rygsækken allerede er fyldt godt op, siger Frederik Rønnow, der har præsteret 12 clean sheet i denne sæson.

Hos Brøndby ventes Martin Albrechtsen at være tilbage i midterforsvaret ved siden af Daniel Agger. Det sender Jesper Juelsgård ud på bænken.

Sportsdirektør Troels Bech forsvarer, hvorfor Brøndby ikke længere skal vinde hverken guld eller sølv i nærmeste fremtid:

22 kommentarer
Vis kommentarer