Brøndby-køb: Diskuterede skiftet med Jönsson og Ericsson

Brøndbys nye svenske back Johan Larsson fortæller om skiftet til Brøndby IF, og hvorfor han og vennen Ludwig Augustinsson i FC København valgte Superligaen

Siden Jan Bech Andersen og Aldo Petersen begyndte forvandlingen af Brøndby IF for halvandet år siden, har klubben på Vestegnen handlet en lang række profiler ind til førsteholdet.

I januars transfervindue var der stille omkring Brøndby IF, men Per Rud fandt en enkelt forstærkning til Thomas Franks mandskab, den 24-årige svenske højre back Johan Larsson fra Elfsborg.

Det navn siger næppe alverden for den fodboldinteresserede dansker, men i den danske fodboldverden får Brøndbys nyindkøb gode skudsmål, blandt andet i Esbjerg, der i sidste sæson mødte Elfsborg og vurderede Johan Larsson som det svenske holds måske bedste mand.

I et stort interview med Tipsbladet fortæller Johan Larsson om sit valg af Brøndby IF, og Larsson henviser til sin talentfulde kammerat Ludwig Augustinssons valg af FC København som et billede på, at svenske spillere rangerer Superligaen højt.

Et udmærket alternativ
- Ludwig (Augustinsson) er en god ven af mig, og han er en spiller, som svensk fodbold tror ekstremt meget på. At han rejser til Danmark siger noget om, hvad vi synes om den danske liga. Desuden tror jeg, at mange var i situationer, som lignede min. Når man har været i en klub i fire-fem år, går det i de samme baner om og om igen, men hvis man skifter klub, får man mulighed for at prøve noget nyt.

Så' der Superliga: Varm op med farlige golfbolde og kuriøse selvmål

- Der er Danmark et udmærket alternativ. Alle de kyndige folk, jeg har talt med, siger, at der er flere scouts, som kigger på Danmark end Allsvenskan. Det er muligvis et større springbræt ud i Europa, siger Johan Larsson.

Før Larsson valgte Brøndby IF, forhørte han sig hos blandt andre de tidligere Brøndby-spillere Martin Ericsson og Jon Jönsson, der trods blandet succes i Superliga-klubben kunne anbefale et skifte.

Brøndby-profil: Måske vinder vi det hele

- Alle, jeg har talt med, siger at man bliver godt modtaget, og at klubben minder en del om Elfsborg ved at være meget familiær. Da muligheden bød sig, var jeg egentlig ikke i tvivl om, at jeg skulle gøre det, siger Johan Larsson.

Læs hele interviewet i Tipsbladets fredagsudgave, hvor Larsson sender en rørende hyldest til sin afdøde træner i Elfsborg, Klas Ingesson, og fortæller om en interessant karriere, hvor han kun har misset en kamp siden 2010.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil kan du købe den digitalt her.

Du kan også vælge at få den leveret i postkassen i 6 fredage for kun 99 kr - begge dele er lige nu inklusiv digital adgang til Champions League magasin til en værdi af 79 kr

I Tipsbladet kan du også læse om:

Ståle Solbakkens unge es Danny Amankwaa

FC Midtjyllands stjernetrio Sylvester Igboun, Izunna Uzochukwu og Rilwan Hassan

Hvordan Superliga-holdene scorer deres mål

Brasilianerne, der er forsvundet helt fra Superligaen

Arsene Wengers møde med sin eksklub AS Monaco

Liverpool, der finansierede Southamptons optur

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.