Brøndby låner millioner af Jan Bech

Brøndby låner fire millioner af Jan Bech Andersen. Det meddeler klubben via Fondsbørsen

Jan Bech Andersen har lånt Brøndby fire millioner kroner, meddeler klubben. (Foto: Lars Poulsen)
Jan Bech Andersen har lånt Brøndby fire millioner kroner, meddeler klubben. (Foto: Lars Poulsen)

Brøndby IF har i dag optaget et lån på fire millioner kroner hos bestyrelsesformand Jan Bech Andersen, oplyser klubben i en meddelelse til Fondsbørsen.

I meddelelsen skriver klubben, at lånet skal tilbagebetales 31. juli 2017, men at man kan vælge at betale pengene tilbage før.

Det oplyses videre, at lånet forrentes af Brøndby IF med fem procent til Jan Bech Andersen i lånets løbetid.

Martin Retov er tilbage i Brøndby. (Foto: Andreas Szlavik) Brøndby Tidligere mester tilbage i Brøndby

Lånet kommer, efter at Brøndby tidligere på måneden måtte udskyde den planlagte generalforsamling, fordi den ikke var anmeldt til Erhvervsstyrelsen, og klubben måtte derfor udskyde generalforsamlingen til 10. maj.

Her skal man forholde sig til det underskud på mere end 20 mio. kroner, der er skabt i 2016's første kvartal.

Underskuddet betyder, at egenkapitalen vil udgøre mindre end 50 procent af aktiekapitalen.

Under reglerne for kapitaltab skal ledelsen derfor afholde en generalforsamling og redegøre for den økonomiske situation samt forklare, hvad man vil gøre ved det.

Ved generalforsamlingen 10. maj vil bestyrelsen stille forslag om, at man halverer stykstørrelsen på en aktie fra en krone til 50 øre.

Med den manøvre mindsker Brøndby sin aktiekapital og bringer dermed egenkapitalen op på over halvdelen af aktiekapitalen igen.

Den kommende Brøndby-spiller Gustaf Nilsson skal opereres. (Foto: All Over Press) Brøndby Ny BIF-bomber husker intet efter uhyggeligt uheld

Bliver forslaget om en halvering af stykstørrelsen vedtaget, ønsker klubben også at have en mulighed for at tilføre selskabet 127 millioner kroner i en kapitaludvidelse. Den plan blev varslet 22. marts.

Nødlånet er seneste kapitel i et 2016, der har været alt andet end rosenrødt på Vestegnen.

Brøndby meddelte tidligere i april, at man har droppet visionen om DM-guld senest i 2018 og nu budgetterer med at slutte i top-fem fremadrettet.

Det stod klart, da man offentliggjorde en ny strategiplan, der løber frem til 2023.

Her lød det også, at visionen om økonomisk ligevægt i 2017 var skubbet et par år ud i fremtiden til 2019.

Udover underskud og nedskrevne budgetter har Jan Bech Andersens skriverier under pseudonymet 'Oscar' på fanforummet Sydsiden medført, at cheftræner Thomas Frank valgte at forlade jobbet i Brøndby.

Den 9. marts kryb Jan Bech Andersen til korset. Bestyrelsesformanden havde opført sig upassende på et internetforum. Hør mere her.

Pierre Kanstrup sparkede SønderjyskE tættere på medaljer med sit sene dommedagsdrøn. (Foto: Christer Holte) Brøndby Derfor vinder Sønderjyske medaljer - og derfor gør BIF ikke

Du kan se hele fondsbørsmeddelelsen her

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.
 

68 kommentarer
Vis kommentarer