Brøndby-legende godkender ny spillestil

Brøndby har ansat Alexander Zorniger og skal til at spille ekstremt presfodbold, når den nye sæson begynder efter sommerferien. Det er en god ide, mener den tidligere Brøndby-træner Ebbe Skovdahl, der selv spillede med højt pres i sin tid på Vestegnen

Studie: Brøndby IF får ny træner

Når den nye sæson begynder, skal der spilles presfodbold i Brøndby. Klubbens nye træner Alexander Zorniger er kendt for at spille offensivt og presse modstanderne over hele banen, og det har man tidligere haft stor succes med på Vestegnen.

Da Ebbe Skovdahl blev ansat som Brøndby-træner i 1986, indførte han presfodbolden som et vigtigt komponent i spillestilen.

- Da jeg selv spillede divisionsfodbold, havde vi nogle gange en træner, der sagde ”der skal sgu mere tempo på!” Men der var aldrig en træner, som sagde, hvordan vi skulle få mere tempo på en fodboldkamp.

- Hvad er tempo? Er det, når man løber så hurtigt med bolden, at den ryger ud over baglinjen? Hvad fanden handler det om? Nej, når man har siddet og kigget på sådan noget, finder man ud af, at tempoet i en fodboldkamp, sætter man, når modstanderen har bolden ved hele tiden og over hele banen at lægge pres, siger Ebbe Skovdahl til Tipsbladet.

Alexander Zorniger er en træner, der ved hvad han vil. Han er kompromisløs i forhold til den måde, han vil spille fodbold på. (Foto: All Over Press) Brøndby Kun én vej til målet: Brøndbys nye træner er kompromisløs

Han havde stor succes med spillestilen, der var med til at sikre Brøndby hæder og ære i halvfemserne, og han er glad for, at klubben nu igen skal til at have et markant fokus på presset.

- Det kan jeg kun billige. Jeg har set Dortmund, og da de blev mestre for nogle år siden, kunne ingen hamle op med dem. De var over modstanderne hele tiden, og der var ikke en eneste spiller, som ikke lavede et kæmpe løbearbejde og erobrede bolde.

- Mange af de nuværende hold gør mere ud af at bevare bolden så længe som muligt, men når de så mister den, har mange spillere taget positive placeringer, og så er de så pokkers sårbare over for omstillinger.

- Hvis man forstår at spille det rigtigt og har de rigtige spillere, har man bevist, at det kan vinde mesterskaber, siger Ebbe Skovdahl.

Læs meget mere om Ebbe Skovdahls erfaringer med presfodbold i Brøndby i Tipsbladet, der er på gaden i dag

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver tirsdag og fredag i tre måneder for kun 125 kroner per måned.

Læs mere og bestil her

I Tipsbladet fredag får du også:
- Kronik: Derfor skal Århus have et rigtigt fodboldstadion
- Hvor godt er FC Københavns mesterhold?
- Interview med Silkeborgs Nicolaj Agger
- Europas oprykkere
- Boguddrag: Carragher glemmer aldrig Istanbul
- Besværlighederne i Europa
- Spiltips
- Resultater

 

David Boysen (t.h) kan få en lysende fremtid under den kommende træner. Her står han med armen om Riza Durmisi, der ventes at skifte klub til sommer. Til venstre Christian Nørgaard, der kan få en svær tid med den nye træner. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Brøndbys store kabale: Her er vinderne og taberne

Alexander Zorniger får kun en tredjedel i løb af, hvad han fik i Stuttgart. Men han bliver alligevel blandt de bedst lønnede i Superligaen. (Foto: All Over Press) Brøndby Så meget får Brøndbys nye træner i løn

Sådan skal Brøndby spille fremover under Alexander Zorniger (Foto: Philip Davali) Brøndby Sådan skal Brøndby spille i fremtiden

18 kommentarer
Vis kommentarer