Brøndby-legende: Vores selvforståelse er et problem

Per Nielsen mener, at Brøndby-fans skal dæmpe forventningerne, fordi det kommer til at tage tid at komme tilbage til toppen af dansk fodbold

Per Nielsen mener, at alle med stort Brøndby hjerte skal skrue ned for forventningerne. Selvforståelsen har altid været, at Brøndby skal spille helt i toppe. Men det kommer til at tage tid, før Brøndby er tilbage, mener han. (Foto: Lars Poulsen)
Per Nielsen mener, at alle med stort Brøndby hjerte skal skrue ned for forventningerne. Selvforståelsen har altid været, at Brøndby skal spille helt i toppe. Men det kommer til at tage tid, før Brøndby er tilbage, mener han. (Foto: Lars Poulsen)

Selvforståelsen i Brøndby er på et niveau, hvor ingen taler om hvis Brøndby vinder mesterskabet igen. På Vestegnen siger man altid, når Brøndby vinder mesterskabet igen.

Men måske vil det være en god ide, hvis man justerer lidt på den selvforståelse, der hersker på Vestegnen.
Det mener i hvert fald Brøndby-legenden Per Nielsen, der har haft tilknytning til klubben i mere end 40 år.

- Selvforståelsen har altid været, at vi er de bedste. Det var vi også i en årrække. Men faktum lige nu er, at vi lige nu slet ikke kan måle os med FC København. Vi må justere den selvforståelse hos alle, der har noget med Brøndby at gøre. Fans, ledere og spillere, siger Per Nielsen og uddyber:

Brøndbys afsked med Michael Laudrup for ti år siden gjorde ondt på klubben, mener flere Brøndby-kendere. Så ondt, at krisen er svær at komme ud af. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby - 20. mar. 2016 - kl. 08:14 Bagom Brøndby-krisen: Laudrups exit gør stadig ondt

Brøndbys afsked med Michael Laudrup for ti år siden gjorde ondt på klubben, mener flere Brøndby-kendere. Så ondt, at krisen er svær at komme ud af. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby - 20. mar. 2016 - kl. 08:14 Bagom Brøndby-krisen: Laudrups exit gør stadig ondt - Der er også en holdning om, at Brøndby naturligvis skal være i top-3. Men se lige på spillermaterialet. Vi skal være heldige, hvis vi havner i top-3 i den her sæson, pointerer Per Nielsen.

Han mener specielt fansene må have tålmodighed med at bringe Brøndby tilbage.

- Det kan godt tage flere år, før Brøndby er tilbage på det niveau, alle Brøndby-fans ønsker. Derfor er det vigtigt med tålmodighed, mener han.

Tættere på fansene

I den situation Brøndby har befundet sig i de senere år, forstår Per Nielsen ikke, at afstanden til klubbens fans er vokset.

- Brøndby har altid været kendt for sammenholdet. Jeg ved godt fodboldkulturen på mange måder har ændret sig, men dengang jeg spillede tog vi dialogen med fansene.

Se også: FCK-fans i kødet på Brøndby: Ret kritikken indad

- Når tingene sejler, som det har gjort, kan meget løses ved dialog. Jeg savner lidt, at man står mere sammen i de situationer, siger Per Nielsen, der husker, hvor ’enkelt’ problemerne blev løst før i tiden:

- Hvis der var lidt uro i spillertruppen eller vi havde tabt én kamp, måske to, stod Per Bjerregaard straks nede i omklædningsrummet. Han forklarede lidt om Brøndby-ånden. Om at stå sammen. Og så viste han ellers på en tavle de næste fem modstandere og forklarede vi skulle hente 11-12 point. Og så var alle problemerne straks glemt, forklarer Per Nielsen.

Se også: Billetkrigen: FCK og Brøndby skal overholde reglerne

53 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere