Annonce:
Annonce:

Brøndby-matchvinder: Overrasket over at spille fra start

- Målet var det vigtigste jeg har scoret i min karriere, siger matchvinder Martin Albrechtsen

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Da Martin Albrechtsen lørdag tog hjem fra træning, forventede han ikke at spille fra start.

Sagt med andre ord var det, som det plejer. 35-årige Martin Albrechtsen står ikke først for tur, når Thomas Frank skal vælge sine 11 udvalgte. Den 35-årige stopper havde ikke været i kamp siden 27. august, da Brøndby røg ud af Europa mod PAOK.

Albrechtsen er breddespiller i Brøndby. Han træner godt og kan træde ind, når der er behov for det.

Under den afsluttende og lukkede lørdagstræning havde Thomas Frank været meget i tvivl. Både Martin Albrechtsen og Martin Ørnskov spillede på det rigtige hold.

Udskældt dommer: Derfor røg Schwartz ikke ud

Men først halvanden time før kampstart afslørede Thomas Frank sine grublerier.

Annonce:

- Af og til giver jeg startopstillingen dagen før kampen. Men jeg var meget i tvivl, om jeg skulle bruge Martin Albrechtsen eller Martin Ørnskov. Jeg vil helst i de her kampe spille med FCK, så vi har længere tid med bolden. For vi ved, at de kan lægge et fysisk tryk på os, og de er i perioder dygtige til at spille.

- Men jeg føler ikke, vi endnu er der, hvor vi hele tiden kan spille med dem. Og da de her kampe altid er meget intense, valgte jeg Albrechtsen, fordi han er truppens klart bedste duelspiller, forklarer Thomas Frank.

Da Albrechtsen tog hjem for at forberede sig til New Firm opgøret, havde han ikke mistet alt håbet. Han havde et halmstrå at klamre sig til.

FCK’ere følte sig snydt i Brøndby

- I foråret, da vi spillede 0-0 mod FCK her på Brøndby Stadion, kom jeg også pludselig ind på holdet. Så jeg havde da forberedt mig lidt på, at det kunne ske igen. Men jeg var overrasket. Meget overrasket over at spille fra start, forklarer Brøndbys matchvinder.

Annonce:

Beslutningen om at benytte Martin Albrechtsen som Daniel Aggers makker var et klogt valg af Brøndby-træneren. For den 35-årige veteran leverede måske sin bedste præstation i Brøndby-trøjen, siden han kom til klubben.

Kompromisløs og konsekvent i duellerne. Skarp og sikker i pasningsspillet. Og så rollen som matchvinder foran Sydtribunen.

- Det er helt sikkert den bedste følelse, jeg har haft efter at have scoret et mål. Det er nok det vigtigste mål, jeg har scoret i min karriere, smiler Martin Albrechtsen og slår fast:

- Jeg ved, jeg altid præsterer, når vi spiller mod FCK. For det er intenst, der er mange nærkampe, som jeg altid går sejrrigt ud af, siger Brøndby-stopperen, der vandt de fleste dueller, uanset om modstanderen var Andreas Cornelius eller Federico Santander.

Se Albrechtsens sejrsmål her

På trods af, at Martin Albrechtsen har en FCK-fortid, der dog ligger tilbage til 2002-04, tøvede han ikke et sekund med et gigantisk jubelbrøl efter matchvindermålet.

Annonce:

- Da jeg scorede, kunne jeg ikke holde glæden tilbage. Vores fans har ventet på det her i lang tid, så det handlede bare om at give den fuld gas, så de nu har håneretten frem til næste opgør, forklarer han.

Han er på kontrakt til næste sommer i Brøndby, hvor han til den tid vil være fyldt 36. Men det ligger tilsyneladende ikke lige for at lægge støvlerne på hylden.

- Jeg holder mig skarp, og det handler om at have lysten. Den har jeg lige nu. Det er ikke sjovt at sidde på bænken, så hvordan situationen ser ud til foråret, må vi vente at se.

- Jeg føler, jeg skal spille hver weekend. Så det tog lige et par måneder, da jeg blev kørt ud som reserve. Men sådan er vilkårene, når konkurrencen er knivskarp. Jeg håber dog, at jeg har givet Thomas Frank lidt at tænke på, når han skal sætte sit hold til næste kamp mod Esbjerg, smiler Martin Albrechtsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: