Brøndby nedjusterer forventningerne: Guldsnak udskudt

Brøndby er kommet med en ny strategi for klubben sportsligt og økonomisk, hvor der nedjusteres på begge fronter. Fremover skal yngre spillere ind på holdet

Brøndby dropper målsætningen om guld i 2018. En bæredygtig strategi skal i stedet sikre klubbens fremtid i toppen af dansk fodbold. (Foto: Claus Bonnerup)
Brøndby dropper målsætningen om guld i 2018. En bæredygtig strategi skal i stedet sikre klubbens fremtid i toppen af dansk fodbold. (Foto: Claus Bonnerup)

Brøndby er netop i gang med at præsentere sin nye strategi for fremtiden, og der er tale om en nedjustering af det setup, der er i klubben i øjeblikket. Både sportsligt og økonomisk.

Klubben skal for eksempel ikke længere være mester inden sommeren 2018.

Samtidig er der fremover lagt op til, at der skal langt flere yngre spillere ind på holdet. Spillere, som enten er hentet fra klubbens egen ungdom eller som talentfulde spillere udefra - som Christian 'Greko' Jakobsen og David Boysen.

- Vores ambition er stadig at vinde mesterskabet, men vi vil gøre det på en bæredygtig måde, siger administrerende direktør Jesper Jørgensen på pressemødet.

Brøndby vil satse mere på talenterne - eksempelvis David Boysen, der i vinterpausen blev hentet i Lyngby. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Brøndby vil satse mere på talenterne - eksempelvis David Boysen, der i vinterpausen blev hentet i Lyngby. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
 

Troels Bech følger op:

- Vi har i den sportslige sektor ikke været gode nok til at forvalte vores transferbudgetter og fået nok ud af talentudviklingen, og det betyder nu, at vi skal skynde os langsomt med en endnu større grad af tålmodighed og troværdighed, siger Troels Bech til brondby.com.

- Når vi i fællesskab skal skabe en bæredygtig klub, får det også indflydelse på den sportslige del. Det betyder, at vi går tilbage til kernen, hvor Brøndby IF inden for kridtstregerne skal være udtryk for stærk og attraktiv presfodbold. Samtidig skal vi i højere grad dyrke talentet, men også have erfaringen med som fundament.

- Derfor glæder det mig også at se det gode, hårde arbejde, der bliver udført af vores dygtige folk i Brøndby Masterclass - og at der konstant bliver udviklet og optimeret på tingene, lyder det fra Troels Bech.

Brøndby Brøndby bløder: Har tabt halvdelen af sin egenkapital

Samtidig vil klubben bruge ressourcer på at gøre Brøndby Stadion bedre.

- Hvis vi skal være lidt troværdige, må vi kigge ud over resultatet og potentialet. Nedjusteringen skyldes ikke, at vi ikke er blevet nummer ét de foregående år. Resultaterne har været der i forhold til visionen, men det er potentialet i forhold til at nå målet næste sæson, der ser sværere ud. Derfor har vi valgt at revurdere strategien, siger Troels Bech om den nye strategi, der har fået navnet '6.4'.

- At vinde og at ville vinde vil altid være foreneligt med kulturen i Brøndby IF. I den nye strategi budgetterer vi med en femteplads fra næste sæson og fremadrettet, men vi stræber selvfølgelig efter mere sportsligt, for vi vil altid gå ind til hver en kamp for at vinde den.

Også økonomisk er der drejet mod uret på volumeknappen på Vestegnen. Tidligere lød visionen, at der skulle være økonomisk ligevægt i 2017, i den nye strategi er den deadline skubbet et par år ud i fremtiden til 2019.

Egentlig skulle der være afholdt generalforsamling, men på grund af en procedurefejl er den skubbet til maj.

Brøndby vil gerne forlænge med Daniel Agger, der menes at få i omegnen af 450.000 kr. om måneden. Det er mere tvivlsomt med de fem øvrige, der har kontraktudløb om blot  to måneder. (Foto: Lars Krabbe) Sport og Spil Brøndby-profilers løn afsløret: En million lønkroner i spil til sommer

Ingen andre end Jan Bech Andersen tør satse på Brøndby. Det forudser Morten W. Langer, redaktør på Økonomisk Ugebev,. Brøndby Kun Jan Bech tør skyde penge i Brøndby

51 kommentarer
Vis kommentarer