Annonce:
Annonce:

Brøndby-profil: Det er det vildeste resultat

Det var et historisk resultat, da Brøndby IF slog AGF med 7-0 i Århus i august, og den vil huskes på linje med eksempelvis 5-0-sejren over FC København i 2005

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Der er aldrig nogen Superliga-hold, der har tabt med mere end syv mål, og indtil 21. august var det 11 år siden sidst. AGF’s hjemmebanenedsmeltning mod Brøndby IF var på alle måder historisk, og så var 0-7-nederlag endda på eget græs og mod den modstander, de allernødigst vil tabe til.

Søndag har AGF’erne mulighed for at få revanche, når de gæster Brøndby Stadion, men selv om de nok helst vil glemme sæsonens første opgør mod de gule rivaler, kommer de nok aldrig til det. Kampen var en af dem, der gik direkte i historiebøgerne.

- Det er det vildeste resultat, jeg har været med til, i hvert fald i positiv forstand. Jeg har også nogle gange været vidne til den omvendte, hvor man har mødt rigtig gode hold.

Annonce:

- Man husker selv som ung, da man så fodbold, og der skete et eller andet ekstraordinært. Der var en Brøndby-FCK-kamp, hvor Brøndby vandt 5-0, og det var noget, der blev skrevet ind i historien. Det her var også en af de kampe, som man kan tænke tilbage på. Husker man, dengang Brøndby vandt 7-0 i Århus? spørger Brøndby-målmand Frederik Rønnow til Tipsbladet forud for 'returkampen'.

Han spillede alle 90 minutter i Århus i august måned, men selv om han var en del af et hold, der buldrede derudaf i Superligaen og faktisk overtog førstepladsen med sejren den dag, havde både han og holdkammeraterne svært ved at forklare, hvordan kampen endte, som den gjorde.

- For os var det – på en helt anden måde – surrealistisk, end det var for AGF-spillerne. Det var der ikke rigtig nogen af os, der havde været med til før. Vi har jo slået hold fra Island 6-0, og sidste år vandt vi 9-0 [over Juvenes/Dogana fra San Marino], men det her var en modstander, som normalt giver et tætte og intense opgør, siger han. - Der var selvfølgelig god stemning i bussen hjem, men man sad lidt med følelsen af: Hvad fanden er det lige, der er sket?

Annonce:

- Det var mod et hold, hvor man vidste, at det ville blive svært. Lige pludselig gik alt vores vej og det modsatte med AGF, så det var overraskende på et eller andet plan. Vi vidste heller ikke helt, hvor det kom fra. Men det kendetegnede meget den periode, som vi var inde i. Det var ekstraordinært, og det var noget, som man ikke havde set i lang tid i Superligaen med to på papiret så gode modstandere.

I Tipsbladet fredag får du hele historien om den historiske dag set fra tre forskellige perspektiver: Rønnow, AGF-fanformanden Jan Jensen og chefredaktør på Århus Stiftstidende, Jan Schouby. De fortæller deres oplevelser og vantro over kampens resultat og ser frem mod søndagens opgør.

 

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag. Læs mere og bestil her

I Tipsbladet fredag finder du også:

- Reportage fra Ådalen og krisen i OB

- Interview med Ole Gunnar Solskjær om at udvikle angribere.

- Analyse af planerne om en europæisk Superliga

- Fortællingen om de engelske klubbers problemer efter Sam Allardyce

- Portræt af Tottenhams succesfulde sydkoreaner Son Heung-min

Bernabeu-helt om OB-nedtur: Derfor er Kent Nielsen fredet

Ronaldo ansætter overlækker agent-datter

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: