Brøndby-profil før guld-braget: Det må ikke ske

Alexander Zorniger kalder det unødvendigt, at Paulus Arajuuri fik gult og afsoner karantæne torsdag – Kasper Fisker og Hjörtur Hermannsson vender tilbage til holdet

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Sejre giver selvtillid. Men 6-1 sejren over Helsingør var ikke det store tema i Brøndby-lejren efter den 16. kamp i træk, hvor Alexander Zornigers tropper forlod banen uden at tabe.

Brøndby har lige nu gang i den bedste stime i 13 år. Ikke siden mesterskabssæsonen i 2005 har de blå-gule spillet så mange kampe uden at tabe. Dog mangler de stadig tre kampe som ubesejret for at tangere rekorden fra 2005.

Artiklen fortsætter under billedet.

Brøndby-spillere i jubel efter 6-1 målet. Foto: Lars Poulsen/Polfoto
Brøndby-spillere i jubel efter 6-1 målet. Foto: Lars Poulsen/Polfoto
 

Må undvære stopper
I Brøndby-lejren ser man frem mod sæsonens hidtil største opgave torsdag, hvor førstepladsen er på spil i opgøret mod FC Midtjylland på udebane.

- Offensivt leverede vi en rigtig god kamp, mens vi specielt før pausen lavede for mange defensive fejl. Og så var det et unødvendigt gult kort, som Paulus (Arajuuri) fik, konstaterer Alexander Zorniger, der må undvære finnen på torsdag i Herning. Til gengæld kan han glæde sig over Kasper Fisker og Hjörtur Hermannsson vender retur efter at have afsonet karantæne mod Helsingør.

Alexander Zorniger havde torsdagens opgør i tankerne undervejs i kampen mod Helsingør. Derfor blev Benedikt Röcker skiftet ud i pausen og Christian Nørgaard flået ud ti minutter inde i anden halvleg. De var i farezonen for karantæne, hvis de fik et kort.

- Vores angribere er rigtig godt kørende for tiden. Vi laver mange mål og skaber utrolig mange chancer, men vi må også erkende, vi mod Helsingør giver for mange chancer væk. De får tre store muligheder, og det må ikke ske mod FC Midtjylland, så er der en stor risiko for, vi bliver straffet, siger Christian Nørgaard.

En kamp på vores præmisser
Han har været i Brøndby siden 2013 og har således oplevet klubbens forvandling fra en storklub i dvale til en seriøs titelbejler her i 2018. En gigantisk forvandling specielt efter Alexander Zornigers ankomst.

- I denne sæson er der en helt speciel følelse og tro på vi kan opnå noget stort. Derfor kilder det lidt ekstra i maven, når jeg løber på banen, forklarer Christian Nørgaard.

Artiklen fortsætter under billedet.

Brøndby-spillerne var glade efter den store sejr over FC Helsingør. Foto: Lars Poulsen/Polfoto
Brøndby-spillerne var glade efter den store sejr over FC Helsingør. Foto: Lars Poulsen/Polfoto
 

Han er overbevist om, at Brøndby kan rejse til heden og vinde opgøret over ligaens bedste hjemmehold, der har 10 sejre og én uafgjort i 11 kampe.

- Jeg vil ikke se frygt eller for meget respekt, når vi går på banen. Hvis vi skal vinde den kamp, handler det om at spille kampen på vores præmisser. Vi skal have bolden på jorden og spille hurtigt, så kan vi besejre dem. Det viste vi sidste år i pokalturneringen, hvor vi vandt i Herning.

- Vi skal undgå duelspillet og sørge for, at de ikke får for mange dødbolde, som er deres store styrke. Men de har også et par dygtige individualister i Gustav Wikheim og Mikkel Duelund, som vi skal være opmærksomme på, pointerer Christian Nørgaard.

Han vil ikke pege på en favorit, men erkender, at der står meget på spil for Brøndby i torsdagens aftenkamp i Herning.

- Det er klart, at hvis vi taber bliver vi hægtet lidt af i guldkampen. Men det er ikke mesterskabet, der bliver afgjort på torsdag, pointerer Christian Nørgaard og understreger, at Brøndby-spillerne ikke kan bruge sæsonpremierens 4-0 sejr over FC Midtjylland til noget som helst forud for torsdagens kamp.

-FC Midtjylland har skiftet system og ikke tabt i lang tid. Det er et hold, der lige som os har masser af selvtillid, fastslår han.

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+