Annonce:
Annonce:

Brøndby-profil roser de unge: Fandenivoldskhed gavner os

- Som ung er du mindre bevidst omkring tingene. Det kommer der rigtig meget godt ud af, siger Thomas Kahlenberg om den yngre Brøndby-generation

Her ses hele interviewet med de fire Brøndby-talenter Andrew Hjulsager, Frederik Holst, Christian Nørgaard og Riza Durmisi (Video: Tariq Khan)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

I Brøndby er der stor tradition for at give unge talenter chancen, og denne sæson udgør ingen undtagelse.

Inden forårets udfordringer påbegyndes, kan de på Vestegnen tage æren for at være det hold, der har haft den laveste gennemsnitsalder i Superligaen i løbet af de første 17 runder.

Med U21-landsholdsspillere som Andrew Hjulsager, Frederik Holst, Christian Nørgaard og Riza Durmisi i truppen er der da også stærke kort at spille ud på den konto. Og der god grund til at bruge de unge folk, selv om de ikke har meget erfaring, lyder det fra klubbens anfører Thomas Kahlenberg.

Brøndby udlejer forsvars-flop til Norge

- Der er brug for både unge og gamle. Det er puslespillet, der skal lægges, når man sætter hierarkiet på et hold. Sådan var det også, dengang jeg selv var en af de yngre, siger Kahlenberg til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Jeg kan godt genkende noget af mig selv i vores unge spillere. Den der fandenivoldskhed. Man er mindre bevidst omkring ting, der foregår på såvel som uden for banen. Det kommer der rigtig meget godt ud af.

Markant større pres
Også i den yngre lejr ser de gode perspektiver i, at det ikke kun er teenagere og talenter, som skal løfte klubben. Rutinerede kræfter som Kahlenberg og Daniel Agger er med til at styrke det unge kuld i deres udvikling. Det fortæller 20-årige Andrew Hjulsager.

- Som spillere har de været under et markant større pres, end vi er under her. Brøndby er stort, men der er trods alt mange større ting i fodboldverdenen. De er utrolig gode til at udnytte deres erfaring til at hjælpe os andre, siger Hjulsager.

Brøndby-stjerne erkender: Vi har følt os dumme

Den samme opfattelse har Riza Durmisi, der i den forgangne sæson fik sit store gennembrud på venstre-backen i klubben.

Annonce:

- Deres tilstedeværelse på banen giver en ro, og selvfølgelig siger de også nogen ting i halvlegen, hvor man selv tænker, at der er noget, man kunne have gjort anderledes, siger den 21-årige forsvarsspiller.

Et andet medlem af årgang 1994, Christian Nørgaard, der vendte hjem til Brøndby i 2013, ser det som en fordel, at de ældre kan gå forrest, når målsætninger skal indfries.

- Der ligger et naturligt større ansvar hos de spillere, fordi de har prøvet de ting, som de har. Men det er vigtigt, at vi unge også begynder at træde til, påtager os noget ansvar og ikke spiller i skyggen af dem, siger Nørgaard.

- Vi er en klub, og vi er et hold. Vi vinder og taber sammen. Vi bliver alle nødt til at tage ansvar. Vi kan ikke kun have to-tre stykker, som gør det.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: