Brøndby satser stort: Troels Bech er et eksperiment

Analyse: Brøndby satser stort med ansættelsen af den tidligere toptræner som sportsdirektør

Det er et eksperiment at ansætte Troels Bech som sportsdirektør i Brøndby. (Foto: Jens Dresling)
Det er et eksperiment at ansætte Troels Bech som sportsdirektør i Brøndby. (Foto: Jens Dresling)

Udnævnelsen af Troels Bech som ny sportsdirektør i Brøndby er et overraskende valg.

Det er uventet, fordi Troels Bech reelt står uden erfaring fra den side af skrivebordet. Ja, han har prøvet at lege lidt sportschef i OB. Men han har aldrig arbejdet på fuldtid som sportsdirektør.

Det er et stort eksperiment med Troels Bech, men derfor kan det sagtens lykkes for ham at få succes i jobbet.

Ikke mindst fordi Troels Bech er fuldstændig afklaret med, hvad han skal lave. Han har fra starten meldt ud, han aldrig skal være toptræner igen – og slet ikke i Brøndby.

Troels Bech tager nu fat i det vel nok største job i karrieren. Foto: jens Dresling Allan Olsen Men er Troels Bech en vinder?

Det er klogt, fordi det giver en klar rollefordeling mellem ham og Thomas Frank. Frank skal ikke frygte for sit job.

Afskeden med Per Rud er ikke overraskende. Men det sker på et tidspunkt, hvor Per Rud har peaket i jobbet. Han har solgt Nikolai Laursen til PSV for små 10 mio. kr. og hentet Teemu Pukki for fem mio. kr.

Men i den branche er timingen aldrig optimal.

Per Rud fik næsten to år på posten. Ingen kan angribe ham for ikke at arbejde stenhårdt og målrettet. Han er meget flittig og ihærdig, men måske var han havnet på den forkerte hylde i Brøndby.

Når man kommer fra et job i HB Køge, hvor man – groft sagt - både er baneansvarlig, har ansvaret for pølseboden og det sportslige ansvar, får man munden fuld ved at skifte til Brøndby.

Brøndbys storaktionær og formand, Jan Bech Andersen, har sammen med bestyrelsen valgt Troels Bech som ny sportsdirektør. (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Brøndby-ejers plan: Troels skal finde guldnøglen

Per Rud har løst en opgave i Brøndby, men han blev vejet og fundet for let til at føre processen i mål. Men han skal nok få et job igen – bare på en lavere hylde.

29 kommentarer
Vis kommentarer