Brøndby sender udskældt svensker hjem

Michael Almebäck ventes i begyndelsen af næste uge at vende retur til Sverige efter nogle vanskelige år i Brøndby

Ekstra Bladet erfarer, at Brøndbys Michael Almebäck i begyndelsen af næste uge bliver sendt til Örebro i Sverige. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Ekstra Bladet erfarer, at Brøndbys Michael Almebäck i begyndelsen af næste uge bliver sendt til Örebro i Sverige. (Arkivfoto: Jens Dresling)

Brøndby er i fuld sving med at trimme truppen forud for anden halvdel af sæsonen. Og der er aktivitet både ind og ud. 

Fredag kunne klubben præsentere to nye angribere i skikkelse af Kamil Wilczek og Gustaf Nilsson, men den kommende tid byder til gengæld på en afsked og et farvel, der næppe knuser mange Brøndby-hjerter.

Ekstra Bladet erfarer, at forsvarsspilleren Michael Almebäck i begyndelsen af næste uge bliver sendt til Örebro i Sverige og på den led sætter punktum for et kapitel i karrieren, der ikke har budt på stor succes.

Tiden i Danmark har således været plaget af manglende spilletid såvel som manglende gennemslagskraft. I Brøndby blev det kun til 18 kampe på førsteholdet i løbet af to og et halvt år.

I denne periode blev 27-årige Almebäck i flere tilfælde gjort til syndebuk, og en udlejning til Esbjerg i begyndelsen af 2015 er kun med til at understrege, at partnerskabet med Brøndby ikke har medført den ønskede gevinst for nogen af parterne.

Thomas Frank har mere fokus på offensiven i forårets forberedelsesfase. Brøndby skal score flere mål. (Foto: Anita Graversen) Brøndby - 12. jan. 2016 - kl. 07:43 Brøndby skærer truppen til og ændrer fokus

Forventningerne var ellers store, da Michael Almebäck i sommeren 2013 skiftede til den danske storklub.

Hans defensive kompetencer blev rost i stride strømme af klubbens daværende sportschef, Per Rud, som dengang var svært tilfreds med den svenske tilgang.

- Jeg er sikker på, at han vil blive en klar forstærkning af vores trup, og at hans tilstedeværelse ligeledes vil gavne udviklingen af vores mange unge spillere, fortalte Rud i kølvandet på præsentationen.

Michael Almebäck har i denne sæson spillet en enkelt kamp for Brøndby. Han har tidligere i karrieren repræsenteret Club Brugge samt de svenske klubber Örebro og Brommapojkarna.

Det er op til Daniel Agger at afgøre, hvad han vil. Brøndby må vente på hans beslutning. Den situation er ikke mange af de 82 andre med kontraktudløb til sommer. Flere af dem skal på klubjagt de kommende måneder. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Her er Superligaens store ta' selv bord

Her kan du høre Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, vurderer Brøndbys nye angribere, Gustaf Nilsson og Kamil Wilczek

9 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere