Brøndby skabte mirakel: Fra 0-2 til 3-2

Simon Hedlund scorede og fik straffespark, da Brøndby først vågnede i anden halvleg og scorede tre mål - Sigurd Rosted blev matchvinder kort før tid

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

For syvende hjemmekamp i træk vandt Brøndby over FC Nordsjælland.

3-2 triumfen blev først sikret i de døende sekunder på et fantastisk hovedstødsmål fra Sigurd Rosted.

Men det lignede bestemt ikke en sejr til Niels Frederiksens tropper. For gæsterne fra FC Nordsjælland førte 2-0 ved pausen efter en halvleg, hvor Brøndby var helt væk.

Et underholdende, seværdigt og tempofyldt opgør sluttede med en 3-2 sejr til hjemmeholdet på hovedstødsmålet kort før tid.

De to mandskaber spiller altid underholdende kampe. Og ofte med mange mål til følge. Sæsonpremieren på Brøndby Stadion var ingen undtagelse.

Vågnede op
Men det tog Brøndby 45 minutter at vågne op.

Men så tog de også fat.

Brøndby fik en forrygende start på anden halvleg, da Simon Hedlund scorede tæt under mål efter først Ivan Mesik og siden Ulrik Yttergård begik en fejl.

Den tidlige scoring og indskiftningen af Jesper Lindstrøm gav Brøndby mere dynamik, og samtidig fik de blågule lagt et mere massivt pres på gæsterne.

Det førte til flere farlige situationer foran FCN-målet.

Mikael Uhre sparkede lige forbi. Siden nedlagde Peter Vindahl Jensen Simon Hedlund, så det førte til straffespark. VAR kom i spil, da det skulle undersøges om, Hedlund stod offside, da han blev spillet fri.

Anthony Jung misbrugte forsøget fra pletten, da Peter Vindahl Jensen havde læst ham.

Men Brøndby mistede ikke modet. De pressede på. Kort efter kom belønningen.

En returbold havnede hos Lasse Vigen, der fra kanten af feltet udplacerede FCN-keeperen.

Der gik ikke mange minutter før VAR igen var på spil. Der blev tjekket for hånd på bolden. Men efter et grundigt tjek var dommer Jens Maaes kendelse i første omgang også den korrekte, da han vinkede spillet videre.

Billedgalleri Se flere billeder fra kampen her

To knaldperler
De var to sande knaldperler FC Nordsjælland leverede før pausen.

Føringsmålet til 1-0 kom efter et hjørnespark fra Mikkel Rygaard, der fandt Ulrik Yttergård Jenssen. Nordmanden dirigerede bolden videre ind foran mål, hvor en storspillende Mohammed Diomande scorede på hovedstød. Det skete foran et totalt passivt Brøndby-forsvar.

Ingen reagerede og tog ansvar, da FCN-spillerne kom i front. Og det gentog sig faktisk igen kort før pausen.

Banens bedste før pausen, 18-årige Mohammed Diomande, serverede en fantastisk aflevering til Kamal-Deen Sulemana, der ikke så sig tilbage. Den 18-årige ghaneser, der formentlig er en af Superligaens hurtigste på de første meter, slog bolden på tværs i feltet, hvor Mikkel Rygaard med venstrebenet firsttimmede bolden ind bag en totalt sagesløs Marvin Schwäbe.

FC Nordsjælland viste effektivitet på højeste niveau i første halvleg, hvor specielt de to 18-årige talenter fik sat et markant aftryk.

Brændte to store
Brøndby leverede en skuffende og i perioder uengageret første halvleg, hvor de havde bolden mest, men de forvaltede overtaget meget skidt.

Lasse Vigen burde have scoret i fri position, men Kian Hansen fik blokeret afslutningen, så den røg til hjørnespark.

Siden leverede en fremadstormende Peter Vindahl Jensen en stor redning på Mikael Uhres afslutning.

Brøndby gik til pause med en enorm pibekoncert. Hjemmepublikummet var stærkt utilfreds med indsatsen i de første 45 minutter.

Dansker tiltalt for at fuske med tv-kanaler

Får fri til at finde ny klub