Brøndby smadrede lamme fynboer

Vestegnen er igen ved at forvandle sig til Festegnen, hvor der på søndag er lagt op til et brag af et derby, når FCK kommer på besøg

ODENSE (Ekstra Bladet): Hold da helt kæft! Brøndby i den nuværende forfatning er simpelt hen bare storspillende, og når et hold som OB så også spiller op til dans i gaderne, så kan det ikke gå galt: Tilskuerne får et brag af en fodboldkamp!

Og så er det bedste slet ikke forbi endnu: På søndag tager Brøndby mod FCK hjemme på Vestegnen, hvor der må være dækket op til en fodboldfest af dimensioner, når ligaens to stærkeste mandskaber pt. banker sammen i endnu et derby.

OB fik ellers den perfekte start på en kamp, hvor gæsterne akkompagneret af et par tusinde fans tordnede løs fra start med backer, der mere fungerede som wings og en offensiv tilgang, der gav et hav af vundne nærkampe dybt inde i fynboernes bageste og sårbare bastioner.

TV: Brøndby-fans skabte tumult efter pokalgyser

Men den tidligere Brøndby-dreng Kenneth Zohore har også ramt formen dette efterår, og han headede perfekt til det super-indlæg, vævre Rasmus Festersen lagde ind i panden på den unge angriber i et hidsigt raid efter Brøndby-tryk og gult hjørnespark.

Da var der ikke spillet mere end fem minutter. Et minut og 21 sekunder senere udlignede Brøndby efter et nyt hjørnespark, da Daniel Agger til sidste fik raget bolden ud til den hærdebrede udsmider Rodolph Austin, der hamrede bolden i kassen - selv om OB’s dyre ukrainske lejesvend Maksym Koval havde en lab på afslutningen.

Det skulle blive endnu værre for OB-keeperen, der ellers stod en flot kamp med i hvert fald én fantastisk redning i 1-1 kampen i Randers i mandags. Først tøvede han og nåede ikke frem til Johan Larssons indlæg fra højre, og Teemu Pukki kunne rage læderet i boksen med en eller anden lovlig legemsdel syd for knæet.

Brøndby jubler over lodtrækning

Da var der blot spillet 11 minutter, men lige inden den halve time gik det helt galt for målmanden, der som ramt af sanktvejtsdans steppede rundt i en heftig fodflytning på stedet. Så uheldigt, at Thomas Kahlenbergs flade skud lige akkurat passerede tæt forbi keeperen og tvang måltavlen på 1-3.

Tæl så lige med, at Johan Larsson fra spids vinkel traf modsatte stolpe, at Thomas Kahlenberg forinden havde yderligere en afslutning, der lige akkurat dansede forbi mål, og du har ingredienserne til en livlig første halvleg - også fordi Azer Busuladzic havde et par fine tryk fra distancen og Kenneth Zohore et flæk, der tvang Frederik Rønnow til en stor redning.

Efter pausen fes festen forudsigeligt ud i Brøndbys bestræbelser på at forvalte føringen mest hensigtsmæssigt på så meget økonomikørsel som muligt, og OB havde ikke værktøjerne til at åbne så meget som en bagdør i gæsternes defensiv.

Gæsterne lagde dog fortsat et fornuftigt pres på de stribede, og det kom overhovedet ikke bag på nogen, at indskiftede Johan Elmander et minut efter sin entre kunne heade Brøndby på 4-1 på en hovedstøds-assist fra Daniel Agger efter hjørnespark.

FCK smadrede Randers i Parken

Brøndbys landsholdstrio Daniel Agger, Riza Durmisi og Thomas Kahlenberg var stærkt spillende, og det er jo altid godt set med nationale briller før et par svensker-landskampe… At Anders K. Jacobsen fik pyntet på cifrene efter en ripost ødelægger nok ikke det vilde for Brøndby-tilhængerne.

Desuden svarede Johan Elmander da bare igen med sin anden scoring til slutcifrene 5-2, og så var der sang og bægerklang i den ende af stadion…

Brøndby ER, som Thomas Frank logisk nok selv har regnet sig frem til, Superligaens tophold - hvis man altså lige fratrækker de tre første pointløse runder, da kriseskyerne trak hen over Vestegnen. FCK er nummer to - vi glæder os allerede til på søndag!