Brøndby smadrer FCM i magtdemonstration

Vestegnens helte kan åbne et skadedyrskontor, hvor man yder rådgivning i bekæmpelse af ulve. 4-0 over FC Midtjylland i premieren

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Hvis fåreavlerne på heden i fremtiden får endnu større problemer med glubske ulve, der render rundt med lidt for meget uld i mund, kan de såmænd bare konsultere Brøndby IF-bunkeren ude på den københavnske vestegn.

Der har de nemlig løsningen: Stress dem, bombardér dem, lad kanonerne og fyr lystigt løs med spredehagl!

Det blev en rå magtdemonstration, da Brøndby i premieren nedkæmpede FC Midtjylland med potent overfalds-fodbold. Alexander Zorniger smilede såmænd helt tilfreds – i hvert fald da debutanten Besar Halimi elegant og med lidt hjælp af en midtjysk ryg lobbede hjemmeholdet på 3-0 i det 62. minut.

Sejren var på det tidspunkt mere eller mindre kørt i laden, og fansene på Sydsiden havde en fest med Pippi Langstrømpe-potpourri og ’her kommer Brøndby IF, vi knepper jeres kællinger.’ Meget poetisk.

FC Midtjylland blev reduceret til ulve i fåreklæder, og den slags kan der måske ligge en form for list i, når det handler om gamle eventyr. Men ikke i virkelighedens verden på Brøndby Stadion.

Jan Kliment kunne have åbnet festen allerede i det 12. minut, da angriberen headede Teemu Pukkis indlægt på trekantsammenføjningen, så det sagde UH i den gulblusede befolkning lige bag målet. Den finske bomber fortsatte så selv festen fra sidste sæson, da han otte minutter senere let og med en inderside løb Brøndby på 1-0 og i gang med sæsonen.

Efter et angreb formentlig fuldstændig skåret efter Zornigers taktik-bibel: En bolderobring midt på banen, en Hany Mukhtar-aflevering i højre til Johan Larsson, en flad flanke ind i det midtjyske felt, hvor Zsolt Korcsmar og Kristian Riis ikke var helt enige om rollefordelingen – og ungareren fik muligvis også et lille Kliment-puf på vejen. Men ikke nær nok til straf.

FCM’s nye angriber, 21-årige Alexander Sørloth, måtte afløse den skadede Paul Onoachu, men nordmanden viste ved flere lejligheder, at der både er højde, drøjde og en passende blanding af taktisk forståelse og teknisk kunnen i den halvlange krop – men han nåede lige akkurat ikke den bold, Rilwan Hassan serverede fra højre i en slags demonstration af, hvad der er gift for Brøndbys høje forsvarskæde. Benedikt Röcker blev efterladt som en pensionist kørt ned af en flugtbilist, men det kostede ikke i dét tilfælde.

De to Brøndby-angribere knokler godt nok for føde, og Jan Kliment blev belønnet for sin flid med scoringen til 2-0, da han godt nok også fik meget plads efter et frispark foråsaget af, at Janus Drachmann over et par omgange havde forsøgt at sparke bolden væk under en liggende Kasper Fisker.

FCM-spillerne lignede på vej til pause mest af alt nogle folk, der hellere ville sælge kampen for 2-0 og så gå til buffeten med det samme. Den slags går naturligvis ikke… Og anden halvleg blev en ny magtdemonstration af Brøndby, der fik storsejren i hus efter et flot flæk fra Jan Kliment, en kikset parade af Jesper Hansen – og så kunne indskiftede Kevin Mensah legende let puffe bolden ind til 4-0.

’Vi ligger nummer ét, vi ligger nummer ét,’ brølede fansene på Sydsiden, og det er alt sammen såre sandt. Sidste sæson vandt Brøndby også 4-0 i premieren – over Esbjerg – men denne gang kan et svækket FCK-mandskab måske udfordres selv over lang tid.

De har da lov at håbe. Og tro.

Spillede for Brøndby - nu henter Esbjerg ham

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.