Brøndby smækker pengekassen i

- Hvis der skal noget ind, skal det være fordi der ryger noget ud, alternativt skal det være meget billigt, siger sportschef Troels Bech

De blågule fans, der forventer at se Rudolph Austin eller andre prominente navne i løbet af den kommende uge på Vestegnen, kan formentlig godt glemme det.

Der er ikke lagt op til nye, interessante navne til at forstærke den trup, Thomas Frank råder over.

Cheftræneren har den trup, han råder over nu. Og der er ikke lagt op til flere store investeringer.

Pengekassen er smækket i. Budgettet er opbrugt, og der er reelt ikke flere penge til at købe nye spillere.

I ’gamle’ dage havde Brøndby forstærket sig, men det er nye tider med formand og storaktionær Jan Bech Andersen i spidsen for butikken. Her handler det primært om at holde, hvad man lover overfor aktionærerne.

- Vi skal huske, vi også har økonomiske målsætninger at leve op til. Lige nu skal vi passe på ikke at tale om forstærkninger, før vi kan finansiere det, siger sportsdirektør Troels Bech.

Han uddyber lidt mere præcist:

- Hvis vi skal have nogle nye ind, skal de være utrolig billige eller noget, vi kan finansiere ved at sælge fra den nuværende trup, lyder meldingen fra Brøndbys sportsdirektør.

Lettet Agger: En dejlig sejr

Troels Bech forventer således ikke en hektisk afslutning på Brøndbys transfervindue, hvor der allerede er kommet fem nye ind plus frikøbet af Teemu Pukki i Celtic.

- Vi skal ikke spille så mange kampe. Derfor vil der være mindre slid på vores trup, men også en mindre økonomi, fordi vi ikke kommer i Europa League-gruppespillet, forklarer Troels Bech.

Ved udgangen af første kvartal 2015 havde Brøndby en likvid beholdning på 16,2 mio. kr. Der var forsvundet 59 mio. kr. på et år. I slutningen af ugen kommer Brøndby med halvårsregnskab, hvor man får et billede af, om klubben kan klare resten af regnskabsåret uden kapitaltilførsel.

- Troels, har I en trup, der er stærk nok til top-3?

- Det er et fantastisk godt spørgsmål. For jeg kan også godt se, at vi kan være udfordret. Men det er vores målsætning at slutte i top-3, og det arbejder vi efter.

- Vi kunne sidste år og vi kan godt gentage det umulige to år i træk, påpeger sportsdirektøren.

Lettelse i Brøndby: Sejr giver arbejdsro

Han håber, at sejren over SønderjyskE giver den ro i hverdagen, som kan være med til at sikre endnu flere sejre på den lange bane.

- Vi er her i starten af sæsonen gået fra skidt til bedre. Vi er ikke glade for de udsving. Men med flere etablerede på holdet – så som Daniel Agger – får vi den robusthed, som de unge spillere har brug for.

- Vi ved godt, at vi ikke lever af ro, og vi vil gerne have storm i Brøndby, men vi vil også gerne have noget medvind, påpeger han.

Brøndby har i sommerens transfervindue hentet i omegnen af 28 mio. kr. i transferindtægter. Målet i budgettet var 15 mio. kr.

Salget af Lukas Hradecky indbragte 18 mio. kr., mens Nicolai Laursens skifte til PSV Eindhoven udløste 10 mio. kr.