Brøndby-spillerne chokeret: Modstander kaldte Phiri en abe

Den svenske landsholdsspiller Marcus Berg i uheldig rolle umiddelbart efter kampen, hvor der var tæt på at opstå håndgemæng i spillertunnelen

- Marcus Berg gik forbi mig og kaldte mig en monkey (abe), udtalte Phiti til Ekstra Bladet. Foto: AP
- Marcus Berg gik forbi mig og kaldte mig en monkey (abe), udtalte Phiti til Ekstra Bladet. Foto: AP
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

ATHEN (Ekstra Bladet): Der var tæt på at opstå slagsmål i spillertunnelen efter Brøndbys dramatiske 0-3 nederlag til Panathinaikos, hvor Brøndby sluttede kampen med ni mod 11.

Det var ikke på grund af resultatet eller dommerpræstationen. Det var på grund af den svenske landsholdsspiller Marcus Bergs racistiske opførsel.

Han havde vist sin træfsikkerhed på banen med to træffere for den græske storklub, men han udviste også et pinligt lavt bundniveau, da han undervejs i kampen i forbindelse med et frispark kaldte Lebogang Phiri for en abe.

Lebogang Phiri fortæller:

 - Marcus Berg gik forbi mig og kaldte mig en monkey (abe). Jeg har aldrig nogensinde oplevet noget lignende.  Det er total mangel på respekt for andre mennesker.

- Jeg er chokeret over det overhovedet kunne ske og vil bestemt ikke sammenlignes med et dyr. Det er rystende at opleve, siger en chokeret Lebogang Phiri til Ekstra Bladet én time efter kampen i mixedzone på vej til spillerbussen, der er parkeret umiddelbart uden for stadion.

Marcus Berg har angiveligt kaldt Phiri en abe. Foto: AP
Marcus Berg har angiveligt kaldt Phiri en abe. Foto: AP
 

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev Rodolph Austin bekendt med de racistiske udgydelser fra Marcus Berg. Og han var nærmest parat til at tage en direkte konfrontation med de bare næver med den svenske landsholdsspiller uden for stadion. Det blev imidlertid aldrig til noget, fordi Marcus Berg skyndte sig at luske væk fra mixed zone, inden Brøndby-spillerne havde klædt om.

Zorniger blev rasende
Brøndby-lejren var harmdirrende over Marcus Bergs opførsel. Men i minutterne efter kampen, vidste cheftræner Alexander Zorniger intet om episoden, fordi han var hastet til pressemøde.

Han blev først bekendt med, hvad der var sket, da han kom tilbage fra pressemødet. Og så reagerede cheftræneren ellers og tog sin spiller i forsvar.

Han stormede, ifølge Ekstra Bladets oplysninger ud i spillertunnelen og konfronterede Marcus Berg med, hvad han havde sagt.

Marcus Berg benægtede på ingen måder, hvad han havde sagt i løbet af kampen til Lebogang Phiri.

Brøndby vil indberette episoden til UEFAs delegerede. Han skal så afgøre, om UEFA skal tage sagen op.

Uanset hvad venter der nu Marcus Berg en særdeles varm velkomst på næste torsdag på Brøndby Stadion. 

Dobbelt rødt til Brøndby: Farvel til gruppespillet

Zorniger giver ikke op trods tørre tæsk

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+