Brøndby-sportsdirektør: Derfor er Frank stadig fredet

- Der er ingen af os der havde forventet en sæsonstart som den her, vi er ikke tilfredse med det, og vi vil ikke acceptere det, siger Troels Bech om Brøndbys åbning

NICOSIA (Ekstra Bladet): Thomas Frank står om kort tid midt i karrierens varmeste opgave, når Brøndby skal forsøge at komme videre i Europa League efter 0-0 i første kamp mod Omonia.

I den smeltende varme på GSP Stadion skal Thomas Frank forsøge at pumpe lidt tro i de spillere, som i Superligaen endnu har sit første point til gode.

Ganske symbolsk virker det, at Nicosia sidst på eftermiddagen blev ramt af en tordenskylle... og efter regnen er lettet, så virker det endda endnu varmere. I søndags vendte Brøndby-tilhængerne sig mod sit hold efter slutfløjtet mod Hobro - og det er ikke sundt for en Brøndby-træner.

Men sportsdirektør Troels Bech afviser, at fyring af Thomas Frank kommer på tale - også selv om de næste par kampe - Omonia i aften og ude mod Randers FC -  ligner noget, der meget let kan ende i to nederlag.

- Der er ingen af os der havde forventet en sæsonstart som den her, vi er ikke tilfredse med det, og vi vil ikke acceptere det. Og det er en fælles indsats for alle at få vendt det. Det er os alle sammen i den sportslige sektor, der rykker sammen nu for at sikre, at det ændres..., siger Troels Bech og afviser trænerfyring med ordene

- Jeg mener først og fremmest at alle os, der er her har et gearskifte at foretage. Det handler om at sætte sig ud over den bekymring, der synes sporbar i nogle af præstationerne. Uanset om der kommer en ny sportsdirektør, en ny træner eller en ny højre back, så bliver det stadig en opgave at få gearet op på den front.

- Os der er her inkluderer jo reelt stadig ti startspillere af dem, der vandt bronze. Så er Christian Nørgaard godt nok ude, DanielAgger er skadet, men vi er tæt på at være det samme hold, så vi ved jo, at der gemmer sig mere i spillerne. Det skal vi have forløst, siger Brøndbys øverste mand på den sportslige front.

Tilhængernes reaktion efter nederlaget mod Hobro er bemærket.

- Jeg synes først og fremmest at vores tilhængere støtter holdet hele vejen gennem opgøret mod Hobro, og derfor kan jeg meget lettere acceptere, at de efter kampen viser deres utilfredshed med det samlede udbytte, for det genkender vi jo... vi er også utilfredse. Men alle os implicerede skal yde det maksimale, mens vi er i gang, og det synes jeg også vores tilhængere gør, og det tjener dem til ære, siger han og retter den misforståelse, at der blev råbt på Auri Skarbalius efter kampen.

- Der blev ikke råbt på Auri... det har jeg også hørt andre side, men jeg forstår, at der faktisk blev råbt ’Dårlig’ forstår jeg fra nogle af dem fra Sydsiden, fortæller han.

Thomas Frank og Brøndby har fået en rædselsfuld start på denne sæson i Superligaen, hvor man endnu har det første point til gode. (Foto: Jens Dresling)
Thomas Frank og Brøndby har fået en rædselsfuld start på denne sæson i Superligaen, hvor man endnu har det første point til gode. (Foto: Jens Dresling)
 

Thomas Frank har med sin fortid som træner naturligt nogle forudsætninger for at vurdere trænerens arbejde, men det ligger ham ikke fjernt, at det kan blive nødvendigt at afskedige trænere i utide.

- Hvis jeg kommer til at have det job som sportsdirektør i tilpas lang tid, så kommer jeg også til at fyre medarbejdere, muligvis endda også cheftrænere. Det er ikke et ønske jeg har og jeg tænker, at der er mange andre ting, der kan gøres før det ender der. Jeg har oplevet meget velbegrundede trænerfyringer. Faktisk var den seneste jeg oplevede i Odense alt andet end en panikløsning, siger Bech.

- Det havde holdet og jeg fået den tid, der var brug for til at få noget til at spille. Klubben viste meget stor tålmodighed, og jeg kan ikke kalde det en panikløsning, især fordi klubben nogle kampe inden havde fundet min afløser.

- Jeg bliver ikke manden, der deltager i at lave panik-fyringer eller panik-ansættelser. Det er ligegyldigt om det er en træner, højre back eller materialeforvalter. Folk skal ansættes på ordentligt grundlag – fagligt og sagligt – og de skal fyres på ordentligt grundlag. Jeg kan ikke i mit job tillade mig at sige, at jeg ikke vil deltage i afskedigelser af folk, hvis de ikke mere kan tilbyde det, som vi har brug for.

- Men hold fast hvor har vi mange andre muligheder. I vores tilfælde har vi en meget flittig og dedikeret træner, som kender holdet bedre end alle andre, og så er det vel bedre at han får noget hjælp før alt muligt andet. Men Thomas Frank skal vel ikke være træner i Brøndby til han bliver 70 år.

- Det kan være at han vokser fra Brøndby eller omvendt, men lige nu hvor vi er to uger inde i turneringen og holdet er i færd med at nå en delmålsætning om at komme til playoff i Europa League, der synes jeg det er meget forhastet at tro, at når stemningen bliver hidsig nok, så er den eneste løsning at fyre nogen, siger han og afviser at han selv kan komme i betragtning som en overgangsfigur i trænersædet.

- Det kommer aldrig til at ske, at jeg træder ind som træner i Brøndby. Hvordan Thomas Frank og resten af staben have tillid til mig, hvis de ved at jeg i den anden hånd har muligheden for lige at træde til i 14 dage. Det kommer aldrig at ske... og lige nu er der slet ikke nogen, der skal overtage fra dem.

For de arbejder skulder ved skulder og med næsen i sporet, og det var faktisk lige præcis de samme evner der sidste sæson betød, at vi også kom gennem svære perioder og endte med at opfylde sæsonen målsætning. Det har jeg meget stor respekt for og det er billedet på et fodboldliv i en sæson, konstaterer Troels Bech.

Troels Bech freder Thomas Frank... indtil videre. (Foto: Linda Johansen)
Troels Bech freder Thomas Frank... indtil videre. (Foto: Linda Johansen)
 

Startopstillinger:

Brøndby (4-3-3): L. Hradecky - J. Larsson, M. Albrechtsen, D. Dumic, R. Durmisi - F. Holst, M. Ørnskov, J. Elmander - M. Eriksson, T. Pukki, P da Silva

Omonia (4-3-3): K. Panayi - M. Demetriou, I. Runje, U. Lobzhanidze, Margaca - G. Economides, N. Assis, L. Bebe - G. Fofana, C. Sheridan, A. Schembri

19 kommentarer
Vis kommentarer