Brøndby-stjerne erkender: Vi har følt os dumme

Thomas Kahlenberg håber, at han og holdkammeraterne i foråret kan undgå de store udfald, som indfandt sig i første halvdel af sæsonen

Thomas Kahlenberg (tv.) erkender, at Brøndby har været for ustabile i efteråret. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Thomas Kahlenberg (tv.) erkender, at Brøndby har været for ustabile i efteråret. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Statistikken taler sit tydelige sprog. Brøndby har leveret som nat og dag, når det gælder klubbens præstationer ude og hjemme i løbet af det forgangne efterår i Superligaen.

På Brøndby Stadion er sejrene faldet i hobetal, og med 22 point ud af 27 mulige er man i rollen som værter kun overgået af FC Midtjylland, der i første halvdel af sæsonen gjorde rent bord i Herning.

Stik modsat har det set ud for Brøndby, når mandskabet har været på fremmed græs. Her blev udbyttet fem point i otte kampe, hvoraf to nederlag til oprykkerne fra Hobro var med til at sætte tyk streg under udfaldene på udebane.

Nu starter jagten: Sådan håndterer Brøndby-træner presset

Men nu vaskes tavlen ren, og på Vestegnen er håbet, at stabiliteten vil indfinde sig, når der inden længe tages hul på forårets opgaver. Det fortæller Brøndby-anfører Thomas Kahlenberg til Ekstra Bladet.

- Vi har et højt topniveau, og på vores gode dage er vi måske det bedst spillende hold herhjemme. Men vi har også set, at vi har et for lavt bundniveau og har været for nemme at kyse. Så det er vores største udfordring, siger Kahlenberg.

Den 31-årige midtbanespiller erkender, at det har været for meget op og ned i første del af sæsonen og fortæller, at flere af turene i provinsen har resulteret i mentale mavepustere for ham selv og de øvrige aktører i Brøndby.

Brøndby-anfører: Vores niveau er faldet

- Det mest skuffende har været de udfald, vi har haft i tre-fire kampe, hvor bundniveauet simpelthen har været for lavt. Vi har selvfølgelig været skuffet over os selv. Også på klubbens og tilhængernes vegne. Vi har følt os lidt dumme, siger Kahlenberg.

Brøndby indleder den resterende del af Superliga-sæsonen 22. februar med en kamp mod AaB i Aalborg. Dermed udgør forårs-premieren også første mulighed for at rette op på den triste udebanestatistik.

Det var især nederlagene til Hobro, der gjorde ondt på Brøndby i første halvdel af sæsonen. Her ses målene fra oprykkernes 3-0-sejr:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.