Brøndby-stjerne i kovending: Derfor overvejer jeg at forlænge

En familieforøgelse har fået Teemu Pukki til at åbne for en forlængelse med Brøndby

DUBAI (Ekstra Bladet): Teemu Pukki har været en stor gevinst for Brøndby, siden den finske angriber kom til klubben i sommeren 2014.

Siden da er det blevet til 113 kampe i Superligaen med 45 mål til følge, men til sommer kan Brøndby-tiden være forbi, da finnens kontrakt med klubben udløber, og de hidtidige meldinger fra Pukki-lejren har peget i retningen af et brud.

Men selv om angriberen ikke vil afsløre for meget om sin fremtid, så erkender Teemu Pukki, at der er kommet nye overvejelser ind i billedet, efter han blev far i december.

- Jeg har stadig ikke truffet nogen endelig beslutning om min fremtid, men det er klart, jeg skal tænke mig meget grundigt om. Særligt efter min datter, Olivia, kom til verden for ikke så længe siden. Familien er vigtigst, og derfor tager jeg ikke til et land, hvor min familie ikke vil kunne føle sig hjemme, siger Teemu Pukki fra Brøndbys træningslejr i Dubais sol og januar-varme.

- Betyder det, at kontrakten med Brøndby kan forlænges?

- Alt er muligt, og det er helt sikkert inde i overvejelserne, svarer Teemu Pukki, der samtidig med sit kropssprog udtrykker, at der ikke er mere at sige om den sag.

Teemu Pukki vil ikke afvise, at han forlænger kontrakten med Brøndby. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Teemu Pukki vil ikke afvise, at han forlænger kontrakten med Brøndby. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Brøndbys cheftræner, Alexander Zorniger, har derimod masser på hjerte omkring Teemu Pukkis kontraktsituation.

Tyskeren erkender, at der er forhandlinger i gang, og at klubben vil strække sig langt for at forlænge med den finske angriber.

- Vi er glade for at have Teemu i Brøndby, og vi er i gang med at se på, om vi kan nå hinanden. Vi vil fra klubbens side forsøge at strække os langt, men der er naturligvis en grænse på et tidspunkt. Den grænse er nok under, hvad den eventuelt er i Ukraine eller Kasakhstan, siger Alexander Zorniger og fortsætter:

- Teemu er i en ny situation, hvor han lige er blevet far, og den følelse kender jeg godt. Teemu har brug for tryghed, og det får han i Brøndby og København. Her ved han, han får spilletid og er en af stjernespillerne. Jeg synes, Teemu er en angriber, der blomstrer i vante omgivelser, og han er ikke et konkurrencemenneske i lige så høj grad som mange andre fodboldspillere. Det så vi i både Schalke og Celtic, lyder det fra Zorniger.

Brøndby vil strække sig langt for at holde fast på Teemu Pukki. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Brøndby vil strække sig langt for at holde fast på Teemu Pukki. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
 

Teemu Pukki har scoret syv mål i 19 Superliga-kampe hidtil denne sæson.

Det er langt fra tilfredsstillende for den finske angriber, der erkender, han oplevede et formdyk, da Brøndby ikke ville acceptere et bud fra den græske storklub Panathinaikos i sommer.

- Det var svært i den periode, og jeg kunne ikke score mål på selv de største chancer. Men det var ikke fordi, jeg var sur på Brøndby, da de afslog buddet fra Panathinaikos. Jeg blev aldrig præsenteret for noget tilbud og havde ikke engang taget stilling til, om klubben og græsk fodbold var noget for mig, så der var intet at være sur eller skuffet over.

- Jeg lod mig derimod påvirke af omgivelsernes reaktion på det eventuelle skifte. Medierne skrev meget om det, og jeg følte ikke, jeg kunne være helt ærlig over for folk, når de spurgte mig om et skifte. Det var al virakken, der fik mig til at miste fokus, men det var alligevel lærerigt.

- Jeg er ladet op på ny, har lært meget af episoden i efteråret. Jeg føler mig i hvert fald klar til at hjælpe Brøndby mod mesterskabet med forhåbentlig mange mål - uanset hvad der kommer til at ske til sommer.

Teemu Pukki har lært af sit formdyk efter den græske transfersage i sommer. Foto: Tariq Mikkel Khan/ Ritzau Scanpix
Teemu Pukki har lært af sit formdyk efter den græske transfersage i sommer. Foto: Tariq Mikkel Khan/ Ritzau Scanpix

Læs meget mere om Brøndby herunder:

Fire afgørende dage: Sådan lukker din Superliga-klub transfervinduet

Brøndby-anfører: Oscar-skandalen var et kæmpe chok

Ro på, Brøndby-fans: Storklubs ønske er umuligt

Brøndby-profil: Giga-skuffelse hvis ikke FCM vinder guld

Asbjørn rendte ind i Ronaldinho: Det var voldsomt

Brøndby henter lynhurtig Superliga-angriber

Zorniger melder klart ud: Han skal se at få røven med sig