Brøndby svarer igen: Derfor siger vi nej til FCK

Brøndby vil ikke gå tilbage til den gamle aftale om tildeling af billetter, fordi FCK så vil få 6000, mens Brøndby kun får 3400 i Parken

Brøndby står fast på den nye aftale om tildeling af billetter til FCK på Brøndby Stadion. Det betyder, at FCK fremover kun får 1400 billetter. (Foto: Lars Poulsen)
Brøndby står fast på den nye aftale om tildeling af billetter til FCK på Brøndby Stadion. Det betyder, at FCK fremover kun får 1400 billetter. (Foto: Lars Poulsen)

 Den gamle aftale om tildeling af billetter til udeholdets fans i opgørene mellem FC København og Brøndby bliver ikke hevet frem fra skuffen igen.

FC Københavns direktør, Anders Hørsholt, åbnede ellers mandag døren for, at genåbne den aftale. En aftale, hvor FC København blev tildelt den ene endetribune på Brøndby Stadion – 6000 – pladser, mens Brøndby fik D-tribunen – 3400 – pladser i Parken.

Men Brøndby har lukket fuldstændig ned for at vende tilbage til den model, fordi det ifølge Brøndby er uhensigtsmæssigt for at få flere tilskuere til kampene på Brøndby Stadion.

Brøndby står fast på den nuværende model, hvor FC København bliver tildelt fem procent af stadionkapaciteten - 1400 billetter i et lukket udebaneafsnit.

På klubbens hjemmeside lyder det i en kommentar:

’FC København siger, at de ønsker lige forhold for fans. Vi stiller os uforstående over for argumentationen i deres ’lige forhold for fans’ rationale. Det kræver reelt set, at vi går tilbage til en løsningsmodel, hvor FC København får tildelt 6000 billetter på Brøndby Stadion til Derby, og at vi får tildelt 3400 billetter i Telia Parken.

På grund af måden Brøndby Stadion er bygget på, har vi af sikkerhedsmæssige årsager igennem en del år stillet hele Nordea-tribunen med sine 6000 pladser til rådighed for FCKs fans på Brøndby Stadion. Hjemmeholdets fans og udeholdets fans må således ikke benytte samme ind- og udgange, og da Brøndby Stadion nu engang er bygget op, som det er, så har det været løsningen. Vi har sæson efter sæson dog kunnet konstatere, at FC København har været langt fra at kunne sælge dette antal billetter. Typisk har de lykkedes med at få afsat lige knap halvdelen af billetterne, det vil sige mellem 2500 og 3000.

Brøndby-fans holder fest i Parken. (Arkivfoto: Jens Dresling) FC København FCK klar med flere Brøndby-billetter, hvis...

Videre lyder meddelelsen fra Brøndby:

- Samtidig med, at vi har stillet 6000 billetter til rådighed på Nordea-tribunen, har vi i samme periode fået stillet 3400 pladser til rådighed i Telia Parken. Det har vi accepteret, da vi har stor respekt for, hvor vanskeligt det er at finde praktiske, økonomiske og sikkerhedsmæssige løsninger på udebaneafsnit, der tilfredsstiller alle.

På grund af de mange billetter, som FCK ikke har kunnet få afsat, når de har besøgt Brøndby Stadion, oplevede vi desværre, at vi på Nordea-tribunen ofte havde 3000 sæder stående tomme til Derby-kampe, som vi med et moderniseret udebaneafsnit ellers kunne have solgt til fodboldfans og dermed fået endnu flere fra nær og fjern ind for at se Derby'

TV:

258 kommentarer
Vis kommentarer