Brøndby-talent får østrigsk statsborgerskab: Åbner nogle muligheder

Den 19-årige Brøndby-angriber Daniel Stückler har fået dobbelt statsborgerskab. Hans mor er fra Østrig

Brøndby-angriber Daniel Stückler har flere ungdomslandskampe for Danmark. Alligevel har han nu også fået østrigsk statsborgerskab. (Foto: Tycho Gregers)
Brøndby-angriber Daniel Stückler har flere ungdomslandskampe for Danmark. Alligevel har han nu også fået østrigsk statsborgerskab. (Foto: Tycho Gregers)

19-årige Daniel Stückler scorede i foråret sit første Superliga-mål og fik smagt på Superligaen med Brøndby. Angriberen, der har en fortid i Lyngby Boldklub, har kun seks måneder igen af sin aftale med klubben fra Vestegnen, og der er aktuelt ikke dialog mellem de to parter.

Stückler har været en hyppig repræsentant på de danske ungdomslandshold, hvor det aktuelt er blevet til 42 U-landskampe for Danmark - senest i marts, hvor han sammen med U19-landsholdet spillede 1-1 mod Belgien.

Alexander Zorniger fortæller, at han har talt med flere spillere i Tyskland, der er interesserede i et Brøndby-skifte (Foto: Jonas Olufson) Superligaen Ny træner afslører: Flere tyskere vil til Brøndby

Men spørgsmålet er, om han har spillet sin sidste kamp for Danmarks U-landshold?

Daniel Stücklers mor er fra Østrig, og over for tipsbladet.dk bekræfter den 19-årige angriber, at han har fået dobbelt statsborgerskab.

- Ja, det er rigtigt. Det har jeg lige fået. Min mor er østriger. Det åbner selvfølgelig nogle muligheder, det vil jeg da gerne indrømme, siger Daniel Stückler til tipsbladet.dk.

Alexander Zorniger brugte lidt tid under onsdagens træning på at snakke med Thomas Kahlenberg. (Foto: Philip Davali) Brøndby Barsk opstart: Så hårdt træner Brøndby

Det er fortsat tidligt at begynde at spekulere i. Daniel Stückler er kun lige kommet ind omkring spilletid i Alka Superligaen, og man kan selvfølgelig ikke sige, om han udvikler sig til en spiller med ladnsholdspotentiale.

Men 42 ungdomslandskampe tyder på, at det er en spiller, der gennem hele sin ungdom har været et talent, DBU har haft et godt øje til.

Og med snakken om Emre Mor, der valgte Danmark fra til fordel for Tyrkiet, er spørgsmålet selvfølgelig, om Daniel Stückler vil gøre det samme? Spørgsmålet bliver der gledet lidt af på.

- Det kan godt komme på tale med Østrig. En af mine gode venner Emre har lige skiftet. Det må tiden vise, siger Daniel Stückler.

Daniel Stückler og Emre Mor spillede sammen i Lyngby, ligesom de har spillet sammen på diverse ungdomslandshold.

I første omgang kæmper Daniel Stückler for mere spilletid i Brøndby, hvor han har fået ny træner i form af tyske Alexander Zorniger.

Emre Mor overbeviste med to gode indhop landstræner Fatih Terim om, at han var EM-klar (Foto: All Over Press) Landsholdsfodbold EM-debut i dag: Sådan er Emre Mor

- Terim tror så meget på mig. Han sagde, at jeg skulle gå ind og spille som jeg plejer. Drible og forsøge at ændre kamp, siger Emre Mor, der fik de sidste 21 minutter af landstræner Fatih Terim, da Tyrkiet tabte 1-0 til Kroatien (Foto: AP) Landsholdsfodbold Benovet Mor fik ønske-selfie med kroatisk stjerne

15 kommentarer
Vis kommentarer