Brøndby-træner indrømmer: Vi er to niveauer efter Malmö FF

- Jeg er imponeret over det, jeg så dem levere mod Celtic, erkender Thomas Frank

Thomas Frank mener, at Malmö FF er et par niveauer over Brøndby. (Foto: Cicilie Andersen)
Thomas Frank mener, at Malmö FF er et par niveauer over Brøndby. (Foto: Cicilie Andersen)

Det var tider dengang, hvor dansk klubfodbold var flere klasser over svenskerne. De tider, hvor de danske hold altid kom meget længere end svenskerne og havde distanceret dem på den internationale rangliste.

Sådan er det ikke længere. Svenskerne har overhalet os. Mens Malmö FF har spillet sig i Champions League-gruppespillet for andet år i træk, spiller Brøndby kun for æren torsdag aften mod græske PAOK FC.

Brøndby blev udspillet og de manglende kvaliteter udstillet, da holdet tabte 0-5 mod PAOK FC sidste torsdag i Thessaloniki. En advarsel til Thomas Frank om, at hans spillere slet ikke er på det niveau, han kunne håbe på i international sammenhæng.

Cheftræner Thomas Frank mener heller ikke, der er den store grund til at sammenligne Brøndby og Malmö på nuværende tidspunkt.

- Det er unfair at sammenligne os. Vi er nok ét eller to niveauer efter dem, mener Brøndby-træneren.

Se også: Her er Skandinaviens bedste - hvor er Brøndby?

Selv om Malmö FF for andet år i træk skal spille med i den fornemste klubturnering, så er det trods alt et mandskab, der slås med store problemer i den hjemlige turnering. Her er holdet kun på en femteplads i Allsvenskan.

Thomas Frank sad foran fladskærmen tirsdag aften, og han var meget begejstret over den præstation, som Åge Hareides tropper leverede på banen mod Celtic.

- Det imponerer mig virkelig, at det lykkes dem at spille sig i Champions League-gruppespillet for andet år i træk. Selvfølgelig skal der en del hel til, men det Malmö leverede handler også om 80 procent dygtighed på transfermarkedet, fordi de har skiftet mange spillere ud, siger Thomas Frank og slår fast:

- Det, der faktisk imponerede mig mest, var den stemning og energi, holdet viste på banen, påpeger han.

Han erkender, at 2015 ikke er godkendt for dansk fodbold på den internationale scene. Det kan højst blive til ét gruppespil, hvis FC Midtjylland løser opgaven.

- Men vi skal huske, at sidste år havde vi altså to hold i gruppespillet, påpeger han.

Se også: Arnesen til DBU: Vælg en dansker som landstræner

52 kommentarer
Vis kommentarer