Brøndby-træner om Maxsø: Bedste stopper i Superligaen

Niels Frederiksen er tilfreds med Andreas Maxsø, og vurderer ham til at være ligaens bedste midterforsvarer

Maxsø om muligheden for at sæsonen kan ende i noget stort: Vi tror på det

Superligaens førerhold fra Brøndby har blot lukket fire mål ind i otte kampe i landets bedste række i 2021.

En af årsagerne til den stærke Brøndby-defensiv er anfører Andreas Maxsø, der bliver fremhævet af cheftræner Niels Frederiksen efter søndagens 3-0-sejr på udebane over OB.

- Hvis vi ser på Maxsøs præstationer - ikke kun i dag, men over hele sæsonen - så synes jeg faktisk, at han er den bedste stopper i Superligaen, siger cheftræneren.

- Han er et fyrtårn i defensiven, så han er utrolig vigtig, men vi skal også fremhæve kollektivet, fordi jeg mener egentlig, det er forkert at udpege én spiller, men Maxsø gør det godt, siger Niels Frederiksen.

Andreas Maxsø får ros for sine præstationer i Brøndby af cheftræner Niels Frederiksen. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Andreas Maxsø får ros for sine præstationer i Brøndby af cheftræner Niels Frederiksen. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mandag udtager den danske landstræner, Kasper Hjulmand, sin trup til tre vigtige VM-kvalifikationskampe. Her mener Brøndby-træneren, at hans anfører som minimum bør være i spil.

- Vi skal også tænke på, der er mange om buddet, der eksempelvis løber rundt i udlandet på et højere niveau end Superligaen, så vi må se. Jeg synes dog bestemt, at han byder sig til, siger Niels Frederiksen.

Også Maxsøs holdkammerat Jesper Lindstrøm mener, at Maxsø er en af de bedste i Superligaen på sin position.

- Der er mange gode forsvarsspillere i Superligaen, men han er da klart en af dem. Han giver noget unikt til holdet med sin ro og lederskab både på og uden for banen, så ja - man kan vel egentlig godt sige, at han er den bedste, siger Lindstrøm.

Andreas Maxsø og resten af Brøndby-mandskabet møder AGF i sidste kamp i grundspillet på hjemmebane i næste weekend.