Annonce:
Annonce:

Brøndby-træner revser de danske landsholdsspillere

Alexander Zorniger, Brøndbys tyske cheftræner, mener de danske landsholdsspillere burde have haft mere fokus på at spille fodbold i stedet for at klage over forholdene på landsholdet

Brøndby træner, Alexander Zorniger, retter kritik af det danske landshold
Brøndby træner, Alexander Zorniger, retter kritik af det danske landshold
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Brøndby IF

Ifølge Brøndbys cheftræner, Alexander Zorniger, burde de danske landsholdsspillere i større grad have haft fokus på selve fodbolden i stedet for at kritisere og råbe op om de fysiske rammer omkring landsholdet.

Sådan udtaler den 49-årige tysker sig nu i et interview med Jyllands-Posten forud for det kommende derby mellem de to ærkerivaler FC København og Brøndby IF.

Zorniger refererer til landsholdsspillernes strid med Dansk Boldspil-Union (DBU) tidligere på året.

Her kritiserede de to rutinerede kræfter på landsholdet William Kvist og Simon Kjær i Jyllands-Posten forholdet mellem DBU-ledelsen og spillerne og karakteriserede det som en 'vi mod de'-kultur med 'manglende tillid' mellem parterne.

Kritikken forsatte, da Ekstra Bladet efterfølgende kunne berette, hvordan landsholdsprofilen Christian Eriksen opfattede DBU's behandling af de danske landsholdsspillere som 'old school'.

Annonce:

Eriksen i opsigtsvækkende interview: Bliv nu professionelle, DBU!

Brøndby-træneren mener, at der er alt for mange folk og interesser omkring spillerne i dag.

Spillerne har ganske enkelt for sjældent udelukkende fokus på selve spillet, skriver Jyllands Posten.

- Jeg var ikke chokeret, fordi jeg kender fodboldverdenen, men det overraskede mig alligevel at høre, hvad DBU skal levere for at leve op til spillernes krav. Det handler om at vinde kampe. Hvis Danmark ikke kommer til VM, er det da hårdt for DBU, men det burde være endnu hårdere for spillerne, siger Alexander Zorniger til Jyllands-Posten.

Annonce:

- Landsholdsspillerne skal ikke gå op i, om der er 1, 8 eller 15 fysioterapeuter. De skal tænke over, hvordan man kan blive et bedre hold. Men sådan noget kan blive et problem, når man har at gøre med højtprofilerede spillere. På grund af omgivelserne i professionel fodbold bliver glæden og stoltheden ved bare at spille fodbold mere og mere ødelagt. Det handler for meget om at få så meget ud af tingene som muligt rent økonomisk, siger han.

DBU har siden valgt at efterkomme spillernes krav og dermed udvidet deres sundhedsstab samt tilknyttet en kok. DBU har desuden også lavet en aftale med fodboldanalytikeren Mounir Akhiat, der kommer fra samme stilling i Brøndby, skriver Jyllands-Posten.

Efter DBU-ballade: 'Det her kan være altødelæggende'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: